Μαριούπολη: 7.000 νεοναζί του Τάγματος Αζόφ νεκροί από τον ρωσικό στρατό

Ουκρανία, ρωσοουκρανικός πόλεμος, Μαριούπολη, Ταξιαρχία Αζόφ,

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μαριούπολης και πλέον ελέγχουν το 80% της πόλης με τις μάχες να διεξάγονται σπίτι με σπίτι και πολυκατοικία με πολυκατοικία, οι νεοναζί του τάγματος Αζοφ είναι πλέον πλήρως αποκομμένοι και είναι θέμα χρόνου η εξόντωσή τους...

Η πόλη ελέγχεται πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις πλην του βιομηχανικού συγκροτήματος της Μεταλλουργίας Αζόφ, που έχει περικυκλωθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Μαριούπολης και πλέον ελέγχουν το 80% της πόλης με τις μάχες να διεξάγονται σπίτι με σπίτι και πολυκατοικία με πολυκατοικία στο τμήμα περί το εργοστάσιο της Μεταλλουργίας Αζοφ που έχουν οχυρωθεί νεοναζιστές των Ταγμάτων Αζόφ και από το Σώμα Μπαντέρας.

Νωρίτερα, ρωσική κορβέτα κλάσης 21631 Buyan-M εξαπέλυσαν οκτώ πυραύλων cruise Kalibr-NK από την Σεβαστούπολη. Οι πύραυλοι έπληξαν στόχους σε όλη την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των δυνάμεων του Ντονέτσκ, αρχικά υπήρχαν 14.000 δυνάμεις του Αζόφ στην Μαριούπολη και τώρα υπάρχουν περίπου οι μισοί.

“Η πόλη έχει απελευθερωθεί κατά 80%” είπε ο Daniil Bezsonov, πρώτος αναπληρωτής Επικεφαλής Πληροφοριών του Ντονέτσκ.

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε πυραυλική επίθεση εναντίον του αεροδρομίου στο Κραματόρσκ βόρεια του Ντονέτσκ. Ο Δήμαρχος του Κραματόρσκ επιβεβαίωσε πως καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στο Pavlograd, στην περιοχή Dnipropetrovsk, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τον κόμβο λογιστικής υποστήριξης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω του συγκεκριμένου κόμβου οι ουκρανικές δυνάμεις προμηθεύονταν όπλα και καύσιμα. Πλέον δεν υπάρχει άλλη γραμμή ανεφοδιασμού από τη δυτική και κεντρική Ουκρανία.

Το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που επιχειρεί στο Ντονμπάς έμεινε χωρίς δυνατότητα ανεφοδιασμού.

Η Μαριούπολη αποτελεί την πατρίδα της ουκρανικής μονάδας πολιτοφυλακής που αυτοονομάζεται "Ταξιαρχία Αζόφ", η οποία περιλαμβάνει ακροδεξιούς εξτρεμιστές αλλά και νεοναζί. Παρότι αποτελούν ένα μικρό μέρος των μαχόμενων δυνάμεων στην Ουκρανία, ήταν ένα από τα προσχήματα της Μόσχας για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. 

Οι νεοναζί της Μαριούπολης είναι πλέον πλήρως αποκομμένοι και είναι θέμα χρόνου η εξόντωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου