Βλαντιμίρ Πούτιν: «Οι συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας σημειώνουν κάποια πρόοδο»

Ρωσοουκρανικός πόλεμος, Ρωσία, Ουκρανία, συνομιλίες, Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο,
Συνομιλίες Βλαντιμίρ Πούτιν - Αλεξάντερ Λουκασένκο, Μόσχα, 11 Μαρτίου 2022

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον Λευκορώσο σύμμαχό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι έχει ενημερωθεί για κάποιες «θετικές αλλαγές» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας....

Οι αντιπροσωπείες της Μόσχας και του Κιέβου έχουν ήδη πραγματοποιήσει τρεις γύρους συνομιλιών στη Λευκορωσία

Οι συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά και σημειώνουν κάποια πρόοδο, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Σίγουρα θα σας ενημερώσω για την κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία, πρώτα απ' όλα για το πώς εξελίσσονται τώρα οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες τώρα διεξάγονται σχεδόν σε καθημερινή βάση», είπε ο Πούτιν. «Υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις εκεί, όπως μου ανέφεραν οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας. Θα σας πω περισσότερα για όλα αυτά».

Οι αντιπροσωπείες της Μόσχας και του Κιέβου έχουν ήδη πραγματοποιήσει τρεις γύρους συνομιλιών στη Λευκορωσία, αλλά η ημερομηνία και ο τόπος της τέταρτης συνάντησης δεν έχουν καθοριστεί. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρι Κουλέμπα συναντήθηκαν στην τουρκική επαρχία της Αττάλειας την Πέμπτη 10 Μαρτίου, ενώ παρευρέθηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στοχεύει στην αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας.
tass news agency 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου