Τo ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.: «Μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και περισσότερο "λάδι" στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας»

KKE, Ανακοίνωση ΚΕ, Σύνοδος Κορυφής ΕΕ, ενεργειακά,

Η λύση βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υπηρετούν η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ. Βρίσκεται στη σύγκρουση με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις, στη διεκδίκηση άμεσων και πραγματικών μέτρων ανακούφισης, στη σχεδιασμένη αξιοποίηση του συνόλου των ενεργειακών πηγών της χώρας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια και φτηνή ενέργεια για το λαό...

Ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και περισσότερο «λάδι» στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας σηματοδοτούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ , σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και επισημαίνει πως η «απεξάρτηση» από το ρώσικο φυσικό αέριο μετατρέπεται σε εξάρτηση από το αμερικανικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Οι αποφάσεις της ΕΕ για την αγορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG και για επιτάχυνση της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», φορτώνουν ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και ρίχνουν περισσότερο «λάδι» στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας, αφού ενισχύουν τις αιτίες που την προκαλούν και την οξύνουν. Ουσιαστικά η «απεξάρτηση» από το ρώσικο φυσικό αέριο μετατρέπεται σε εξάρτηση από το αμερικανικό.

Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από σχεδιασμούς που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, απότοκο των οποίων είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτοί οι ανταγωνισμοί, εξάλλου, διαπερνούν και την ίδια την ΕΕ -εξαιτίας των διαφορετικών συμφερόντων των κρατών μελών- οξύνοντας τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της κι αποκαλύπτοντας ξανά τι κρύβεται πίσω από τις βαρύγδουπες διακηρύξεις περί «κοινοτικής αλληλεγγύης».

Η λύση βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υπηρετούν η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ. Βρίσκεται στη σύγκρουση με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις, στη διεκδίκηση άμεσων και πραγματικών μέτρων ανακούφισης, στη σχεδιασμένη αξιοποίηση του συνόλου των ενεργειακών πηγών της χώρας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια και φτηνή ενέργεια για το λαό.»
Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου