Η Ρωσία υποστηρίζει συνομιλίες με την Ουκρανία — Λαβρόφ

ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, ειρηνευτικές συνομιλίες, Σεργκέι Λαβρόφ, Ντμίτρι Κουλέμπα, TASS,
O Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Μόσχα τάσσεται για συνομιλίες με το Κίεβο, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι προτιμούμε τις συνομιλίες», είπε Σεργκέι Λαβρόφ.σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Δεν βλέπω λόγους για να μην συνεχιστούν οι συνομιλίες, αν και η ουκρανική πλευρά τείνει να υπεκφεύγει, μερικές φορές κάνοντας αναστροφές και απορρίπτοντας αυτό που πρότεινε μερικές μέρες πριν. Όμως είμαστε επίμονοι και υπομονετικοί», είπε.

Οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου
, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις στη Λευκορωσία για να συνεχιστούν σε ηλεκτρονική μορφή. Στις 10 Μαρτίου, η Τουρκία διοργάνωσε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ της Ρωσίας και Ντμίτρι Κουλέμπα της Ουκρανίας στο περιθώριο ενός διπλωματικού φόρουμ στην Αττάλεια. Ένας άλλος εκτός σύνδεσης γύρος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου.

Στις 7 Απριλίου, ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης είπε ότι το Κίεβο παρεκκλίνει από τις δικές του προτάσεις που διατυπώθηκαν στις συνομιλίες, τις οποίες χαιρέτισε η Μόσχα, και επιδόθηκε σε προκλήσεις.
TASS agency, 11/04/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου