Το ΝΑΤΟ βύθισε το καταδρομικό "Moskva" - Ρίχνει τον κόσμο στην άβυσσο - Ελλάδα ώρα μηδέν

Παναγιώτης Λαφαζάνης,
Το ρωσικό καταδρομικό "Μόσκβα" 

Η βύθιση του ρωσικού καταδρομικού "Moskva" ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμένης δράσης που οργάνωσαν και εκτέλεσαν, με τη βοήθεια ή και όχι Ουκρανών, οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις.

Το αμερικανο-βρετανικό σύμπλεγμα, με όμηρο την Ευρώπη, μέσα από τη βύθιση του "Moskva" επεδίωκε να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των Ουκρανικών δυνάμεων, να αλλάξει την εικόνα του πολέμου και κυρίως να βάλει σε κρίση την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, πλήττοντας πρώτα απ’ όλα το ηγετικό προφίλ του Πούτιν και ιδιαίτερα επεδίωκε να σπρώξει την Ρωσία σε βεβιασμένες αντιδράσεις...

Παναγιώτης Λαφαζάνης*

Το βαρύ πλήγμα στο Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, που επέφερε την βύθισή του, δεν ήταν έργο των Ουκρανών!

Οι Ουκρανοί μόνοι τους δεν μπορούσαν να φέρουν σε πέρας ένα τόσο σύνθετο επιχειρησιακά και τεχνολογικά εγχείρημα.

Η βύθιση του Moskva ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμένης δράσης που οργάνωσαν και εκτέλεσαν, με τη βοήθεια ή και όχι Ουκρανών, οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις.

Η Ρωσία γνωρίζει καλά τα παραπάνω και το ποιος έχει την ευθύνη της βύθισης του Moskva.

Αν θεωρεί ότι δεν είναι η ώρα να καταδείξει άμεσα τους ενόχους, το κάνει διότι αυτό θα οδηγούσε σχεδόν με βεβαιότητα στην κλιμάκωση του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και πιθανότατα σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν το ξεκίνησε η Ρωσία.

Τον πόλεμο στην Ουκρανία, που άρχισε απ’τό 2014, τον σχεδίασαν και τον επέβαλαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πιο αμερικανοϋποταγμένες κυβερνήσεις της Δύσης.

Και αυτός ο πόλεμος δεν στρέφεται μόνο κατά της Ρωσίας.

Είναι πόλεμος για την ανάκτηση, -ματαίως βέβαια-, από το αμερικανονατοϊκό σύμπλεγμα της παγκόσμιας επικυριαρχίας σε βάρος όχι μόνο της Ρωσίας αλλά και όλων των χωρών και λαών που μάχονται για την αυτονομία και την ανεξαρτησία τους.

Η βύθιση του Moskva από τον Αμερικανο-Βρετανικό-Ατλαντισμό ήταν μια τυχοδιωκτική δράση δυνάμεων που τελούν σε πανικό, μπροστά στην συντεταγμένη, παρά τις δυσκολίες, πορεία του ρωσικού στρατού για την επιτυχία των στόχων του στην Ουκρανία και την επίτευξη μιας αδιαμφισβήτητης νίκης.

Το αμερικανο-βρετανικό σύμπλεγμα, με όμηρο την Ευρώπη, μέσα από τη βύθιση του Moskva επεδίωκε να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των Ουκρανικών δυνάμεων, να αλλάξει την εικόνα του πολέμου και κυρίως να βάλει σε κρίση την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, πλήττοντας πρώτα απ’ όλα το ηγετικό προφίλ του Πούτιν και ιδιαίτερα επεδίωκε να σπρώξει την Ρωσία σε βεβιασμένες αντιδράσεις.

Είναι πολύ αμφίβολο, στην πραγματικότητα αδύνατο, να μπορέσει το ΝΑΤΟ να επιτύχει, έστω και μερικώς και περιορισμένα, τους φιλόδοξους σκοπούς με τους οποίους περιέβαλλε την επιχείρηση βύθισης του Moskva.

Αντίθετα, η βύθιση της Ρωσικής ναυαρχίδας μοιάζει να ευαισθητοποιεί και να ταρακουνάει τον ρωσικό λαό και να κινεί τα πατριωτικά αισθήματα και αντανακλαστικά του. Να αποτελεί κίνητρο για εγρήγορση, αναδιοργάνωση και πιο έντονη δραστηριοποίηση του ρωσικού στρατού και για ανασχεδιασμό της στρατηγικής του.

Κυρίως, όμως, η βύθιση της Ρωσικής ναυαρχίδας κατέδειξε πιο έντονα στους λαούς της Δύσης, πρώτα απ’όλα της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου, πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια ακόμα πιο ανεξέλεγκτη διεύρυνση και κλιμάκωση του πολέμου, πόσο μπροστά σε μια ακόμα μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή και ίσως σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Τώρα, γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι ο πόλεμος που σχεδίασαν ΗΠΑ-Βρετανία-ΝΑΤΟ και οι πιο πειθήνιοι σύμμαχοι τους στην Δύση, ήταν ταυτόχρονα ένας άγριος και αδίστακτος οικονομικός πόλεμος κατά της Ευρώπης, των Δυτικών λαών και όλου του κόσμου, με στόχο τη διάλυση των οικονομιών τους και κυρίως την πρωτοφανή φτωχοποίηση και εξαθλίωση τους και την μετατροπή τους σε αδύναμα ανδράποδα στα χέρια της αμερικάνικης παγκοσμιοποίησης και μιας ελίτ πολυεθνικών κολοσσών.

Ιδιαίτερα η πατρίδα μας, με ένα απεριόριστα δουλοπρεπές πολιτικό κατεστημένο να κυριαρχεί στον τόπο μας, δεν βιώνει μόνο μια ανεπανάληπτη τραγωδία, που θα την βιώσει άμεσα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση αλλά κινδυνεύει επιπλέον, ακόμα περισσότερο στην καυτή περιοχή μας, με απόλυτη εξουθένωση, αν όχι και με αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξης της.

Βρισκόμαστε μπροστά στην τελευταία, ίσως, ευκαιρία να αντιδράσουμε και ένας γίγαντας λαός να αφυπνιστεί και να αναστηθεί, πριν να είναι πολύ αργά.
πηγή: iskra.gr
_________________________________________________________

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι Έλληνας πολιτικός, αρθρογράφος και υπεύθυνος της ιστοσελίδας iskra.gr. Υπήρξε ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (2015-2019). Από τις 27 Ιανουαρίου 2015 έως τις 17 Ιουλίου 2015 υπήρξε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου