ΛΑ.E. για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάϊντεν: «Πίσω από τις θριαμβολογίες και την προπαγάνδα κρύβονται η εκχώρηση εδαφών της χώρας για πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ»

ΗΠΑ, Κυρ. Μητσοτάκης, ΛΑΕ ,Λαϊκή Ενότητα,


Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπάϊντεν στις ΗΠΑ, παρά τις τυμπανοκρουσίες και την προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης περί μεγάλης επιτυχίας, αποτελεί ακραία έκφραση υποτέλειας και ραγιαδισμού στις επιλογές των ΗΠΑ.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάϊντεν:

  • Πίσω από τις θριαμβολογίες και την προπαγάνδα κρύβονται η εκχώρηση εδαφών της χώρας για πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ
  • Νέα πακέτα εξοπλισμών που θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός αλλά και νέες ενεργειακές και επιχειρηματικές συναλλαγές.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπάϊντεν στις ΗΠΑ, παρά τις τυμπανοκρουσίες και την προπαγάνδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης περί μεγάλης επιτυχίας, αποτελεί ακραία έκφραση υποτέλειας και ραγιαδισμού στις επιλογές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα:

Μετά την απαράδεκτη Συμφωνία για τις βάσεις σύμφωνα με την οποία εκχωρούνται περιοχές της χώρας μας για να χρησιμοποιηθούν ουσιαστικά ως ορμητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών και μάλιστα επ’ αόριστον, ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του, πανηγυρίζοντας, υποσχέθηκε και επιπλέον περιοχές – νησιά του Αιγαίου – για νέες αμερικανικές βάσεις, αδιαφορώντας για τους κινδύνους στους οποίους εμπλέκει τη χώρα μας.

Ανακοίνωσε μία επιπλέον αγορά οπλικού υλικού – των F-35 – παρουσιάζοντας το μάλιστα ως μεγάλη επιτυχία, αποκρύπτοντας όμως ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί 11,5 δισεκατομμύρια € για εξοπλισμούς, τα οποία θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός. Οι αγορές αυτές εξυπηρετούν τις μεγάλες αμερικανικές βιομηχανίες όπλων και όχι φυσικά την άμυνά της χώρας και είναι εις βάρος των δαπανών για υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, η χρηματοδότηση των οποίων διαρκώς περιορίζονται.

Το επιχείρημα ότι η πλήρης ταύτιση με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, προστατεύουν τη χώρα μας από την τουρκική προκλητικότητα, αποτελεί εμπαιγμό στη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού, με δεδομένες και τις τελευταίες εξελίξεις και τα παζάρια μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ για την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πωλούν όπλα και στην Τουρκία.

Η πλήρης ταύτιση των κυβερνήσεων της Ελλάδας με τις επιλογές των ΗΠΑ, διαρκεί δεκαετίες, τα τελευταία χρόνια όμως, με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως και της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο Νατοϊκό οικόπεδο, με βάσεις του ΝΑΤΟ σε διάφορα σημεία, που την καθιστούν στόχο αντιποίνων των ανταγωνιστών των ΗΠΑ, χωρίς φυσικά να προστατεύονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως επικαλούνται.

Απαιτείται:

  • Nα ανακληθεί η απαράδεκτη συμφωνία για τις βάσεις.
  • Nα κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Nα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.
  • Nα απεγκλωβιστεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και να εφαρμοστεί μία πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική προς όφελός του Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου