Πανελλαδική κινητοποίηση συνταξιούχων - Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. (vid)

Αθήνα, Αυξήσεις συντάξεων, Πανελλαδική κινητοποίηση, Συνταξιούχοι,

 Πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησουν σήμερα, στις 11:00, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, στην οποία θα συμμετέχουν τα σωματεία συνταξιούχων από όλη τη χώρα.

Με το σύνθημα «αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια» οι συνταξιούχοι, στο πλαίσιο της σημερινής μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησής τους, πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας. 

  Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, στη συνέχεια πέρασε από το υπουργείο Εργασίας όπου τα συνθήματα κατά των περικοπών των συντάξεων δόνησαν την ατμόσφαιρα, ενώ αναμένεται να καταλήξει στην Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων θα δώσει το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα κόμματα. «Γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τώρα», «Άμεσα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας», αναγράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των συνταξιουχικών σωματείων που έχουν φτάσει στην Αθήνα, συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση. 

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης

 Στην συγκέντρωση στα Προπύλαια κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Μίλησαν ακόμα ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών του ΟΣΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, από την πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και η Γιώτα Τσακούλια, πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων Δικηγόρων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματά τους είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
  • Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου