Έντονη ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Ιταλία, νότια Γαλλία και μεγάλες περιοχές τις Ισπανίας και Πορτογαλίας θα επηρεαστούν περισσότερο (vid)

Ευρώπη, Λειψυδρία, κλιματική αλλαγή, ξηρασία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο,

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινού ερευνητικού κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ιταλία, η νότια Γαλλία και μεγάλες περιοχές σε Ισπανία και Πορτογαλία θα επηρεαστούν περισσότερο.


Ακόμη εντονότερη αναμένεται να είναι η ξηρασία στην Ευρώπη τον μήνα Αύγουστο καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες επιμένουν ενώ η παρατεταμένη ανομβρία πλήττει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινού ερευνητικού κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ιταλία, η νότια Γαλλία και μεγάλες περιοχές σε Ισπανία και Πορτογαλία θα επηρεαστούν περισσότερο.


Ο ερευνητής Αντρέα Τορέτι εξηγεί πως «Σύμφωνα με τη δική μας ανάλυση, οι βροχοπτώσεις που ήταν εξαιρετικά χαμηλές αναμένεται να επηρεάσουν τα επίπεδα των υδάτων στα ποτάμια. Για παράδειγμα, η κατάσταση στον Ρίνο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην Ολλανδία».

Στη Γαλλία: Θύματα οι λεβάντες και τα ηλιοτρόπια

Στη Γαλλία σημειώνεται το τέταρτο κύμα καύσωνα φέτος το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo αναμένεται να εξαπλωθεί από τα νότια της χώρας προς βορειότερες περιοχές και να διαρκέσει ως το σαββατοκύριακο.

Θύματα της ξηρασίας στη νότια Γαλλία είναι οι καλλιέργειες λεβάντας και ηλιοτροπίων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγορεύεται το νερό με το λάστιχο

Ξηρασία πλήττει και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου τα θερμά καλοκαίρια δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Από την Πέμπτη 11 Αυγούστου και για ένα τετραήμερο έχει εκδοθεί προειδοποίηση για καύσωνα στη νότια και κεντρική Αγγλία με θερμοκρασίες άνω των 35 C .

Οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Καθώς η στάθμη στους ταμιευτήρες νερού είναι ανησυχητικά χαμηλή, στην Ουαλία έχει απαγορευθεί να χρησιμοποιείται νερό με το λάστιχο.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου