Ιωάννης Κασουλίδης: «Αντίθετη η Κύπρος στην πλήρη κατάργηση της βίζας για Ρώσους πολίτες»

Ιωάννης Κασουλίδης. βίζες Ρώσων πολιτών,

Ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας δήλωσε ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του ότι είναι σημαντικό να λαμβάνονται μέτρα που στρέφονται κατά του καθεστώτος Πούτιν, χωρίς όμως να πλήττουν ή να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον ρωσικό λαό.


Κατά της απαγόρευσης έκδοσης θεωρήσεων για τους Ρώσους πολίτες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας, σύμφωνα με το euronews, δήλωσε ενώπιον των Ευρωπαίων ομολόγων του ότι είναι σημαντικό να λαμβάνονται μέτρα που στρέφονται κατά του καθεστώτος Πούτιν, χωρίς όμως να πλήττουν ή να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον ρωσικό λαό.

Για το λόγο αυτο, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε σκεπτικισμό απέναντι σε μια πλήρη και οριζόντια κατάργηση της βίζας για όλους τους Ρώσους, επισημαίνοντας τη σημασία του να διατηρηθούν οι επαφές με την κοινωνία των πολιτών.

Περαιτέρω, ο Κύπριος υπουργός επέστησε την προσοχή από πλευράς ΕΕ στην προσπάθεια της Τουρκίας για παράκαμψη των κυρώσεων μέσω συμφωνιών της με τη Ρωσία. Όπως είπε, η εξαίρεση τραπεζών και εταιρειών που επιχειρεί η Τουρκία από το πλαίσιο περιοριστικών μέτρων της ΕΕ δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να συνεχίσει να προμηθεύεται υλικά που ενισχύουν, μεταξύ άλλων, και την αμυντική της βιομηχανία. Για αυτό ακριβώς το λόγο, πρόσθεσε ο υπουργός, η ΕΕ πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθεί την εφαρμογή των Συμφωνιών του Σότσι, αλλά και τις τουρκικές κινήσεις και συμφωνίες συνεργασίας που συνάπτει η Τουρκία με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου