Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας»

Το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πρώης πρόεδρος της Ρωσίας μεταξύ 2008 και 2012 και πρωθυπουργός μεταξύ 2012 και 2020, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επεσήμανε την επικίνδυνη πρακτική της Δύσης να εκφράζει ιδέες για να διαλύσει τη Ρωσία, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε βίαιη διάλυση μιας πυρηνικής δύναμης θα ήταν «μια ημέρα της μοίρας για την ανθρωπότητα».

«Το πυρηνικό οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Σχολιάζοντας αυτό που περιέγραψε ως κολοσσιαίο σοβιετικό πυρηνικό οπλοστάσιο που έμεινε στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είπε: «Όλο το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο αφέθηκε τότε σε αυτή τη χώρα. Και το διατηρούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και αυτή είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της ισχύος της Ρωσίας», είπε ο Μεντβέντεφ με σιγουριά.

Εάν τα πυρηνικά όπλα είχαν μοιραστεί μεταξύ των νεοσύστατων κρατών μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, «θα μπορούσαν να υπάρξουν γρήγορες και καταστροφικές συνέπειες για τον μικρό μας πλανήτη», τόνισε ο πολιτικός.

Ο Μεντβέντεφ επεσήμανε επίσης την επικίνδυνη πρακτική της Δύσης να εκφράζει ιδέες για να διαλύσει τη Ρωσία, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε βίαιη διάλυση μιας πυρηνικής δύναμης θα ήταν «μια ημέρα της μοίρας για την ανθρωπότητα».
πηγή: TASS news agency

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου