ΑΡΜΕΝΙΑ: Στο Eρεβάν η Νάνσι Πελόζι - Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο μνημείο του Ερεβάν.

Αρμενία, Ερεβάν, Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, επίθεση Αζερμπαϊτζάν,

Από την άφιξη της Νάνσι Πελόζι στο Ερεβάν της Αρμενίας

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας του Κογκρέσου στην Αρμενία είναι ένα ισχυρό σύμβολο της σταθερής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ειρηνική, ευημερούσα και δημοκρατική Αρμενία και μια σταθερή και ασφαλή περιοχή του Καυκάσου», ανέφερε η Νάνσι Πελόζι σε δήλωση της χθες Σάββατο...

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφθασε στην Αρμενία για μια επίσκεψη που είχε ανακοινωθεί την προηγουμένη, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με βίαιες συγκρούσεις στα σύνορά της με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Πελόζι, η οποία είναι ο πιο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται το Eρεβάν μετά την ανεξαρτησία αυτής της μικρής χώρας του Καυκάσου το 1991, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την επίσκεψή της αυτή «ισχυρό σύμβολο της σταθερής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για μια Αρμενία ειρηνική, ευημερούσα και δημοκρατική και για μια περιφέρεια του Καυκάσου σταθερή και ασφαλή».

Αυτή η τριήμερη επίσκεψη «θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο για την εγγύηση της ασφάλειάς μας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του αρμενικού κοινοβουλίου Άλεν Σιμονιάν προς τους δημοσιογράφους πριν από την άφιξή της.

Η επίσκεψη της αμερικανίδας αξιωματούχου πραγματοποιείται ενώ η περιοχή, στρατηγκής σημασίας κυρίως επειδή μέσω αυτής μεταφέρονται οι υδρογονάνθρακες της Κασπίας, αντιμετωπίζει τριβές ανάμεσα στην επιρροή της Τουρκίας, που υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, και αυτή της Ρωσίας, η οποία θεωρητικά είναι εγγυήτρια της ασφάλειας της Αρμενίας, όπου διαθέτει στρατιωτική βάση, αλλά είναι πολύ απασχολημένη στην Ουκρανία.

Οι Δυτικοί είναι παρόντες στην ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις πρόσφατες μάχες ανάμεσα στα αρμενικά και στα αζερινά στρατεύματα, για τις οποίες οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την Τρίτη και τερματίσθηκαν με διεθνή μεσολάβηση τη νύκτα της Πέμπτης.

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο μνημείο του Ερεβάν.

H Νάνσι Πελόζι απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Μνημείο Tsitsernakaberd στο Ερεβάν. Η ομιλήτρια Πελόζι κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και λουλούδια στην Αιώνια Φλόγα.

Το 2019, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε το ψήφισμα 296 της Βουλής που αναγνωρίζει και καταδικάζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Στις 24 Απριλίου 2021, ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που αναγνώρισε επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου