Το σχέδιο Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση νερού και απορριμμάτων - Αποκαλύψεις Σωκράτη Φάμελλου στον ρ/σ 105,5 "Στο Κόκκινο" (ηχητικό)

ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Πέτη Πέρκα, ιδιωτικοποιήσεις, νερό, απορρίμματα, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων και Αποβλήτων εκτοξεύει Ο ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δήλωσή τους, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα καταγγέλλουν τις πρωθυπουργικές μεθοδεύσεις...


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει έγκαιρα το κυβερνητικό σχέδιο ξεπουλήματος της ύδρευσης και των απορριμμάτων. Το σχέδιο αυτό επιτείνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο για η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να περιοριστούν οι καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της»

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Σωκράτη Φάμελλου- Πέτης Πέρκα για τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων και Αποβλήτων.

«Η παρουσίαση νομοσχεδίου για τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων και Αποβλήτων, στο Υπουργικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου, με επέκταση αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, επιβεβαιώνει το σχέδιο ξεπουλήματος των υπηρεσιών ύδρευσης και παράδοσης της διαχείρισης αποβλήτων σε ιδιώτες εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί, πριν τις επικείμενες εκλογές, να ξεπουλήσει κοινωνικά αγαθά και να παραχωρήσει τα ασημικά της χώρας στους κολλητούς του. Προωθεί μάλιστα «μεταρρυθμίσεις» που δεν εφαρμόστηκαν τελικά ούτε την περίοδο των μνημονίων.

Η «αντιμεταρρύθμιση» δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων και Αποβλήτων εισήχθη από την κυβέρνηση, εν κρυπτώ, στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, χωρίς καμία διαβούλευση ή συζήτηση με την κοινωνία ή την αυτοδιοίκηση.

Ο στόχος είναι εμφανής: να υπάρχει εποπτεία σε νευραλγικούς και σε μονοπωλιακού χαρακτήρα τομείς του δημόσιου τομέα και της Αυτοδιοίκησης, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει συστηματικά, εδώ και τριάμισι χρόνια, την εμπλοκή των ιδιωτών. Από το ΣΔΙΤ παραχώρησης του εξωτερικού υδραγωγείου της ΕΥΔΑΠ, που τελικά ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο σχέδιο για ΣΔΙΤ στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) που εκπονεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), έως τις ιδιωτικές μονάδες καύσης απορριμμάτων και επεξεργασίας απορριμμάτων που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τροποποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Η συνταγή του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη είναι μία: παραχώρηση καίριων μονοπωλιακών υποδομών σε ιδιώτες με καταστρατήγηση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και για να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη θέσει σε εξέλιξη σχέδιο χρεωκοπίας των ΔΕΥΑ, μέσω του κόστους ενέργειας, συγχωνεύσεων αλλά και δυσφήμισής τους με δημόσιες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επισημάνει έγκαιρα το κυβερνητικό σχέδιο ξεπουλήματος της ύδρευσης και των απορριμμάτων. Το σχέδιο αυτό επιτείνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο για η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να περιοριστούν οι καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση οφείλουν όμως να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός μετώπου για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών και αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε τα σχέδια Μητσοτάκη να μείνουν στα χαρτιά.
  • Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
  • Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ​»


Σωκράτης Φάμελλος: Αποκαλύψεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού στον 105,5 "Στο Κόκκινο".


Η μεθόδευση για την Δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων και Αποβλήτων, προωθείται ως προαπαιτούμενο, καταγγέλλει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και των απορριμμάτων που εν κρυπτώ βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, αποκάλυψε στο Κόκκινο ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

‘Όπως σημείωσε, η μεθόδευση για την Δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων και Αποβλήτων , προωθείται ως προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δεσμευτούν και οι επόμενες κυβερνήσεις, για την εμπλοκή ιδιωτών σε νευραλγικού και σε μονοπωλιακού χαρακτήρα τομείς του δημόσιου τομέα και της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου