ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την προεδρική υποψηφιότητά του για το 2024 - Σύνθημάτου «Θα βάλουμε ξανά την Αμερική πρώτη» (vid)

Ντόναλντ Τραμπ, Ρεπουμπλικανικό κόμμα, Προεδρικές 2024, Ρόναλντ ΝτεΣάντις, Μάικ Πενς, Αντόλφο Φράνκο,

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες την προεκλογική εκστρατεία του Λευκού Οίκου εν μέσω νομικών ερευνών και μιας κακής εμφάνισης των Ρεπουμπλικανών στις προχθεσινές ενδιάμεσες εκλογές.


Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και πάλι το 2024, παρά τις πολλαπλές ποινικές έρευνες και την κακή απόδοση των υποψηφίων που υποστήριξε στις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Ο Τραμπ ξεκίνησε την υποψηφιότητά του - η τρίτη του για την προεδρία - το βράδυ της Τρίτης στο κτήμα του Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, μια εβδομάδα μετά τις εκλογές στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν στο Κογκρέσο όσες έδρες ήλπιζαν.

Σε μια ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από την αμερικανική τηλεόραση, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σε εκατοντάδες υποστηρικτές σε μια αίθουσα χορού διακοσμημένη με πολλούς πολυελαίους και επενδεδυμένη με δεκάδες αμερικανικές σημαίες.


«Για να ξανακάνω την Αμερική σπουδαία, απόψε ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο 76χρονος Ντόναλντ Τραμπ στο πλήθος των χορηγών και των μακροχρόνιων υποστηρικτών που επευφημούσε.

«Υποβάλλω υποψηφιότητα γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει δει ακόμη την αληθινή δόξα αυτού που μπορεί να είναι αυτό το έθνος», είπε.

«Θα βάλουμε ξανά την Αμερική πρώτη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι βοηθοί κατέθεσαν έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ για τη σύσταση μιας επιτροπής που ονομάζεται «Ο Ντόναλντ Τζέι Τραμπ για τον Πρόεδρο του 2024».

Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μέχρι να επιλεγεί επίσημα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία το καλοκαίρι του 2024 στις ΗΠΑ, με τις πρώτες αναμετρήσεις σε κρατικό επίπεδο περισσότερο από ένα χρόνο μακριά. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η ασυνήθιστα πρώιμη εκτόξευση του Τραμπ μπορεί κάλλιστα να έχει στόχο να αποκρούσει πιθανούς αμφισβητίες για την υποψηφιότητα του κόμματος το 2024, συμπεριλαμβανομένου του ανερχόμενου αστέρα κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, 44 ετών, και του πρώην αντιπροέδρου του Τραμπ, Μάικ Πενς, 63 ετών.

Οι υρεις επικρατέστεροι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, Ρον ΝτεΣάντις, Μάικ Πενς.


«Προηγείται από άλλους Ρεπουμπλικάνους», είπε ο Αντόλφο Φράνκο, στρατηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. «Όντας ο Ντόναλντ Τραμπ, θα πλαισίωνε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο που επρόκειτο να ξεκινήσει μια προεδρική υποψηφιότητα στο εξής τόσο άπιστος προς αυτόν όσο ήταν ο πρώην πρόεδρος και κατά μία έννοια ο τίτλος επικεφαλής του κόμματος».

Όμως ο Τραμπ, ο οποίος παραπέμφθηκε δύο φορές κατά την τελευταία του θητεία ως πρόεδρος, μπαίνει στην κούρσα σε μια στιγμή πολιτικής ευπάθειας.

Ήλπιζε να ξεκινήσει την εκστρατεία του στον απόηχο των ηχητικών ενδιάμεσων νικών των Ρεπουμπλικανών, που τροφοδοτήθηκαν από υποψηφίους που ανέδειξε κατά τη διάρκεια των φετινών προκριματικών. Αντίθετα, πολλοί από αυτούς τους υποψηφίους έχασαν , επιτρέποντας στους Δημοκρατικούς να διατηρήσουν τη Γερουσία και αφήνοντας τους Ρεπουμπλικάνους με το μονοπάτι για μια απλή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι απώλειες ώθησαν ορισμένους εξέχοντες Ρεπουμπλικάνους να κατηγορήσουν ανοιχτά τον Τραμπ για την προώθηση αδύναμων υποψηφίων που, όπως λένε, εκτροχιάζουν τις ελπίδες του κόμματος να πάρει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Ωστόσο, ο Τραμπ παραμένει μια «υπέροχη δύναμη», δήλωσε ο Αντόλφο Φράνκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου