Αλληλεγγύη από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ στην Ιωάννα Κολοβού - Επισημαίντας και την οικονομική δυσχέρεια αρκετών εργαζόμενων στον Τύπο.

ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, Ιωάννα Κολοβού, πλειστιριασμοί, κατασχέσεις,

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ επισημαίνουν το γενικότερο πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς και την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί εργαζόμενοι στον Τύπο.

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ στη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το σπίτι της για μια οφειλή της τάξης περίπου των 15.000 ευρώ και τα ξημερώματα της Δευτέρας εκδιώχθηκε απ’ αυτό με εντελώς τραμπούκικο τρόπο από την αστυνομία.

Ταυτόχρονα οι δημοσιογραφικές ενώσεις επισημαίνουν το γενικότερο πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς και την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί εργαζόμενοι στον Τύπο.

«Να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας» ζητά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ, σημειώνοντας ότι «η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης όλων των πολιτών αποτελούν στοιχεία πολιτισμού και Δημοκρατίας για μία ευνομούμενη πολιτεία και χαιρετίζει τη δυναμική εκδήλωση της κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ της συναδέλφου και υπογραμμίζει τη σημασία της για να μην είναι κανείς μόνος».

Αντίστοιχα η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι «η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ».


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Να μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

    «Η περιπέτεια της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, εις βάρος της οποίας επιχειρήθηκε χθες βίαιη και απάνθρωπη έξωση από το σπίτι της παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σαν να ήταν εγκληματίας, αναδεικνύει με τον πιο επώδυνο τρόπο, το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με διαρκώς διογκούμενα χρέη, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης είναι, δυστυχώς εξίσου σοβαρό και στον πολύπαθο Κλάδο των δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν χτυπηθεί όπως όλοι ποικιλοτρόπως από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές, που μείωσαν το εισόδημα τους, οδήγησαν πολλά ΜΜΕ σε κλείσιμο και τελικώς άφησαν πίσω τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, ανέργους ή στην καλύτερη περίπτωση υποαπασχολούμενους και υποαμαοιβόμενους.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει για μία ακόμα φορά το φλέγον αυτό θέμα και ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανακούφιση των οφειλετών, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος κοινωνικής σημασίας, το οποίο δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης όλων των πολιτών αποτελούν στοιχεία πολιτισμού και Δημοκρατίας για μία ευνομούμενη πολιτεία και χαιρετίζει τη δυναμική εκδήλωση της κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ της συναδέλφου και υπογραμμίζει τη σημασία της για να μην είναι κανείς μόνος.»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού

«Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το μοναδικό της σπίτι για οφειλή ύψους 15.000 ευρώ!

Η συνάδελφος είναι μία από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους, που έχουν περιέλθει σε τρομερά δεινή θέση την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που χτύπησε ανελέητα όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανεργίας και της ανέχειας, που ξεκίνησαν με το κλείσιμο εφημερίδων ήδη πριν το 2009, τώρα κορυφώνονται, με τους πλειστηριασμούς των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για χρέη, επειδή οι οφειλέτες έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη αυτή κατάσταση.»

πηγές: poesy.gr esiea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου