Η Σαουδική Αραβία εξελέγη ως Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού - UNWTO, 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, UNWTO, Σαουδική Αραβία, Πρόεδρος, Ahmed Al-Khateeb, Μαρακές, 117η Σύνοδος,
photo Arab News

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με χώρες για την υποστήριξη και την ανάπτυξη του παγκόσμιου τουριστικού τομέα», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Τουρισμού, Al-Khateeb - Η Σαουδική Αραβία ήταν η πρώτη αντιπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου για το 2022


Το Υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την εκλογή του Βασιλείου ως προέδρου του εκτελεστικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για το 2023.

Η ανακοίνωση έγινε στην 117η σύνοδο του εκτελεστικού συμβουλίου του World Tourism Organization - UNWTO που πραγματοποιήτε  στο Μαρακές (23-25/11/22)  ανακήρυξε το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας την πρώτη χώρα του Κόλπου που κατέχει τη θέση του προεδρίου του UNWTO.

«Το Βασίλειο έχει την τιμή να εκλεγεί ως πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και πιστεύουμε στη σημασία του πρωτοποριακού ρόλου του οργανισμού. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες για να υποστηρίξουμε και να αναπτύξουμε τον παγκόσμιο τουριστικό τομέα», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Ahmed Al-Khateeb.

O Σαουδάραβας υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι το Βασίλειο υπήρξε ενεργό μέλος του οργανισμού με την έναρξη πρωτοβουλιών, την υποστήριξη νέων ιδεών και το άνοιγμα του πρώτου περιφερειακού γραφείου του οργανισμού στη Σαουδική Αραβία για την προώθηση της ατζέντας και του έργου του στη Μέση Ανατολή και πέρα ​​από αυτήν.

«Στην καρδιά του UNWTO βρίσκεται η επιθυμία να προωθηθεί ο τουρισμός ως καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης, τον οποίο η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ολόψυχα. Έχουμε δεσμεύσει κρατικές επενδύσεις 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τουριστική βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας έως το 2030.

«Η επιτακτική ανάγκη μας είναι η ανάπτυξη που επιδιώκουμε, τόσο ως έθνος όσο και παγκοσμίως, να είναι βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτική. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, των κοινοτήτων και του πλανήτη», δήλωσε ο Al-Khateeb. σύμφωνα με την ARAB NEWS.

Ως πρόεδρος του UNWTO η Σαουδική Αραβία θα καθορίσει την ημερήσια διάταξη για όλες τις συνεδριάσεις, διασφαλίζοντας ότι θα λαμβάνει υπόψη τα πιο πιεστικά ζητήματα και ανησυχίες για την τουριστική βιομηχανία. Θα διευκολύνει και θα συντονίζει αποτελεσματικά τις συνεδριάσεις, θα προεδρεύει στο διάλογο και θα ενθαρρύνει αποτελέσματα που μπορούν να γίνουν πράξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σαουδική Αραβία ήταν η πρώτη αντιπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου για το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου