Γιάνης Βαρουφάκης: «Τσίπρας-Μητσοτάκης θα ήθελαν να μην υπάρχουμε γιατί τους χαλάμε την εκλογική αριθμητική» (vid)

Γιάνης Βαουφάκης, ΜέΡΑ25, συνέντευξη, Ναυτεμπορική TV, Τάκης Σπηλιόπουλος,


Συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, Γραμματέα του ΜέΡΑ25 σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον δημοσιογράφο, Τάκη Σπηλιόπουλο στο YouTube channel της Νευτεμπορικής...


Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στη Naftemporiki TV και τον Τάκη Σπηλιόπουλο για τα θέματα της επικαιρότητα και ειδικότερα για το ΜέΡΑ25, το DIEM25, τις δημοσκοπήσηεις, την οικονομία, ακρίβεια, ρεύμα, υποκλοπές, εκλογές κλπ...

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποια είναι τα χαρακτηριστικά του σκότους, γιατί το σκότος είναι εξορισμού μαύρο και άραχνο, είπε για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Όταν επέλεξε, την πρώτη εβδομάδα που ήταν στο Μαξίμου το 2019, να πάρει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ.Για το ΜέΡΑ25 της Ιταλίας

Ξεκινήσαμε τον Φλεβάρη του ’16 στο Βερολίνο δημιουργώντας το πανευρωπαϊκό κίνημα το DiEM25 έχοντας την ιδέα ότι επειδή είναι πανευρωπαϊκή κρίση και βλέπαμε ότι αυτή η κρίση θα χειροτερεύσει, ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόταν το όλο ζήτημα η Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά θα αυγάτευε την κρίση, θα μετασχηματιζόταν και το βλέπουμε και σήμερα τι σημαίνει αυτό, θα κατέρρεε το πολιτικό κέντρο, όπως κατέρρευσε στην Ιταλία για παράδειγμα γι’ αυτό δημιουργήσαμε το κόμμα μετά τις εκλογές -όχι πριν, μετά. Είναι δύσκολο το εγχείρημα αλλά εμείς του DiEM25 και των ΜέΡΑ25, γιατί είναι πάνω από ένα όπως είπατε, θεωρούμε ότι αν δεν έχεις μία πανευρωπαϊκή ατζέντα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Γερμανία, στην Πορτογαλία δεν μπορεί ς να προχωρήσεις.

Δεν ξύπνησα μια μέρα εγώ και οι συνεργάτες και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα κόμμα στην Ιταλία, το τελευταίο πράγμα που ήθελα το περασμένο σαββατοκύριακο είναι να τρέχω στην Ιταλία. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί τα μέλη μας στην Ιταλία το ζήτησαν. Οπότε υπάρχει κοινό από κάτω προς τα επάνω και εγώ πήγα απλά να τους βοηθήσω. Πήγα να συνεισφέρω λίγο στην προώθηση. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, γιατί ξέρετε η Μελόνι λειτούργησε δήθεν αντισυστημικά. Ήταν ό,τι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ το ’14 και το ’15 από την ακροδεξιά πλευρά. Γιατί μια μέρα πριν μπει στην κυβέρνηση υιοθέτησε όλο το πακέτο του Μάριο Ντράγκι, όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ. Πήρε το δικό της μνημόνιο, όπως πήρε και ο Τσίπρας το 3ο. Τώρα αρχίζει και τους απογοητεύει και δημιουργεί ένα πολιτικό κενό και το πολιτικό κενό δεν είναι ποτέ καλό για την Δημοκρατία.

Για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του ΜέΡΑ25

Μην μπερδεύουμε τον ευσεβή πόθο του κ. Τσίπρα με την πραγματικότητα. Βέβαια, δεν μας θέλει στη Βουλή, θα ήθελε να μην υπάρχουμε. Είμαστε ο εφιάλτης του, όπως είμαστε και του κ. Μητσοτάκη. Του χαλάμε την αριθμητική των μετεκλογικών συνεργασιών. Οι τέως σύντροφοι και φίλοι μου του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το μεγάλο λάθος να νομίζουν ότι το δικό μας το ποσοστό εάν δεν υπήρχαμε εμείς θα το έπαιρναν εκείνοι. Αυτό δεν ισχύει, δεν υπάρχει πιθανότητα οι άνθρωποι που ψηφίζουν ΜέΡΑ25 να ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.

Για τις αποχωρήσεις βουλευτών

Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: δεν είχαν καμία πολιτική διαφοροποίηση από το ΜέΡΑ25, δεν είχαν και καμία πολιτική συμμετοχή ουσιαστικά. Γιατί δεν πρόκειται για 3 υπαλλήλους του ΜέΡΑ25, πρόκειται για 3 βουλεύτριες. Με άλλα λόγια είχαν ιερή υποχρέωση από την ψήφο που τους έφερε στη Βουλή να διαφοροποιηθούν, αν είχαν κάποια διαφοροποίηση, μέσα στα όργανα. Η μία πήγε ήδη και κάθεται στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, άλλη κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα νέο κόμμα το οποίο ενηλικιώνεται προφανώς θα έχει απώλειες, θα σπρώξουμε και ανθρώπους από την πόρτα γιατί δεν έπρεπε να είναι ποτέ σε εμάς και έχουμε και προσχωρήσεις. Έχουμε χιλιάδες νέα μέλη.

Για την οικονομία

Στο χρέος τα χρόνια του κ. Μητσοτάκη προστέθηκαν γύρω στα 50 ή 70 δις. Μιλάμε για μία χώρα της οποίας οι εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος δεν ξεπερνάνε τα 10 δις. Προσθέσαμε άλλα 70 δις στο χρέος. Προφανώς και υπάρχει μία πλασματική ανάπτυξη, όπως υπήρχε και πριν το 2008. Είναι το ίδιο πράγμα, φούσκα χρέους.
Ποιες επενδύσεις; Μόνο σε ακίνητα. Η Ελλάδα πουλιέται. Αυτό δεν είναι επένδυση. Επένδυση είναι σε κεφαλαιουχικά αγαθά. Το αντίθετο γίνεται, αποεπένδυση.

Για την ΕΕ

Νομίζω ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον πληθωρισμό, είναι πιο βαθύ.

Για τις παρακολουθήσεις

Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποια είναι τα χαρακτηριστικά του σκότους, γιατί το σκότος είναι εξορισμού μαύρο και άραχνο.

Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Όταν επέλεξε, την πρώτη εβδομάδα που ήταν στο Μαξίμου το 2019, να πάρει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ.
πηγές: ΜέΡΑ25naftemporiki.gr,  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου