Υπόθεση διαφθοράς Ευρωβουλής: Aναστέλλονται οι αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή - Σήμερα οι ανακοινώσεις της Βελγικής Δικαιοσύνης

Βέλγιο, Ευρωβουλή, Ρομπέρτα Μέτσολα, Εύα Καϊλή, Βελγική Δικαιοσύνη,
Η Πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα

Με απόφαση της Προέδρου της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις της Βελγικής Δικαιοσύνης για τα επόμενα δικαστικά βήματα...


Αναστέλλονται άμεσα όλες οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες της Εύας Καϊλή ως αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, με απόφαση της προέδρου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα κάνει σαφές και γνωστό σε όλους πως η Αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή παύεται από τις αρμοδιότητες και τις επιτροπές που έχει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο

Υπενθυμίζεται πως ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έχει ζητήσει να παραδώσει την έδρα της στην παράταξη η Εύα Καϊλή ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν οι δηλώσεις τόσο του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη όσο και του Γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλου.


Σήμερα και οι ανακοινώσεις της Βελγικής Δικαιοσύνης

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις των βελγικών αρχών σε σχέση με την υπόθεση διαφθοράς που ταλανίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν αν θα απαγγείλουν κατηγορίες σε προσαχθέντες - συλληφθέντες που εξετάζονται ως ύποπτοι. Μεταξύ τους είναι και η ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Εύα Καϊλή, οι αρμοδιότητες και εξουσίες της οποίας ανεστάλησαν με απόφαση της προέδρου του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Καϊλή ήταν εκπρόσωπος της κ. Μέτσολα στη Μέση Ανατολή.

Η έρευνα της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας ξεκίνησε πριν από μήνες και αφορά ενδεχόμενη διαφθορά, φερόμενες παρεμβάσεις και προσπάθεια άσκησης επιρροής στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από χώρα του Κόλπου.

Το Κατάρ δεν έχει ακόμα κατονομαστεί από τις επίσημες αρχές, ωστόσο βελγικά ΜΜΕ αναφέρονται στη συγκεκριμένη χώρα και παραπέμπουν σε επαφές και αναφορές στο θέμα των εργασιακών συνθηκών ενόψει Παγκόσμιου Κυπέλλου.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου