EURACTIV: «Η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε τις παρακολουθήσεις Κύρτσου και Τέλογλου αλλά για λόγους "εθνικής ασφάλειας" δεν αποκαλύφθηκαν οι λόγοι»

Παρακολουθήσεις, ΑΔΑΕ, Cosmote, ΕΥΠ, Γιώργος Κύρτσος, Τάσος Τέλογλου, EURACTIV,

Σύμφωνα με το Eurativ ομάδα της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Cosmote προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο για τις παρακολουθήσεις των ευρωβουλευτών Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλογλου, ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν για λόγους "εθνικής ασφάλειας"!


Ο ευρωβουλευτής του "Renew Europe", Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου είναι τα τελευταία θύματα του «ελληνικού Watergate», ενός σκανδάλου υποκλοπών που συγκλονίζει την Αθήνα εδώ και μήνες.

Πηγές κοντά στο θέμα ανέφεραν στην EURACTIV ότι ομάδα της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια και το Απόρρητο των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote.

Η ΑΔΑΕ, μια ανεξάρτητη αρχή της οποίας η λειτουργία προβλέπεται στο ελληνικό σύνταγμα, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο ευρωβουλευτής Κύρτσος και Τέλογλου που ήθελαν να μάθουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η EURACTIV πληροφορήθηκε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν επικαλούμενη την «εθνική ασφάλεια».

Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου ελέγχου.

Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, σύμφωνα με την EURACTIV.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Cosmote, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο.

Εξάλλου, η εταιρεία Cosmote τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο ελέγχου.
πηγή: euractiv.com / Sarantis Michalopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου