ΜέΡΑ25: «20 ευρώ για "food pass" στους πολίτες – 20 εκατομύρια ευρώ για "jet pass" στους ολιγάρχες του Ελ. Βενιζέλος»

ΜέΡΑ25, επιδότηση, Ελ. Βενιζέλος, Ε.Ε.,

Επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την οικονομική ζημία λόγω κορoνοϊού!


«Προχωράει μετά και το πράσινο φως των Βρυξελλών η έκτακτη ενίσχυση που αποφάσισαν τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) να δώσουν στους ολιγάρχες που νέμονται το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, ύψους 20 εκατ. ευρώ» τονίζει το ΜέΡΑ25, σε μια λιτή αλλά αιχμηρή ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα εξηγεί: «Την ώρα δηλαδή που η “γενναιοδωρία” τους απέναντι στους χειμαζόμενους πολίτες περιορίζεται τα κουπόνια σίτισης, τα λεγόμενα “food pass” των 20 ευρώ το μήνα, οι παρασιτικοί ολιγάρχες του Ελ. Βενιζέλος, Έλληνες και ξένοι, θα λάβουν “jet pass” της τάξης των 20 εκατ. ευρώ με τις ευλογίες και της ΕΕ».

Καταλήγει, μάλιστα, σχολιαστικά, αναφέροντας πως «οι προτεραιότητες δεν κρύβονται!»


Με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η επιδότηση!


Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι το «ελληνικό μέτρο ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του φορέα εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.»

Το μέτρο αποσκοπεί στην αποζημίωση του φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου για τις ζημιές που υπέστη κατά την περίοδο από 1 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 

Ως αποτέλεσμα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσίασε απότομη πτώση της κίνησης και της κερδοφορίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου