Αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ: Μέτρα ανακούφισης διεκδίκησαν με αυτοκινητοπορεία στο υπουργείο Μεταφορών

ΤΑΞΙ, αυτοκινητιστές, ΣΑΤΑ, απεργία, αυτοκινητοπορεία, Θύμιος Λυμπερόπουλος, Μάνθος Μούλιος, ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης,

Με την κινητοποίηση οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί προτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που πλήττει το εισόδημά τους, όπως για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια, αλλά και για αφορολόγητο πετρέλαιο στους ταξιτζήδες, το οποίο δεν γίνεται να «χαρίζεται»

Με συγκέντρωση το πρωί της Τρίτης στην Σπ. Πάτση και Λ. Καβάλας και ακολούθως αυτοκινητοπορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μεταφορών, οι αυτοκινητιστές ταξί απαίτησαν μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης. Φθάνοντας στο υπουργείο Μεταφορών οι αυτοκινητιστές ταξί το περικύκλωσαν με τα οχήματά τους, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του, στους οποίους επέδωσαν τα αιτήματά τους.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), που οργάνωσε την κινητοποίηση, προχωρά σε Γενική Συνέλευση στις 13 Φλεβάρη, με σκοπό να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί, ενώ στη συγκέντρωση που έγινε νωρίτερα στη Σπ. Πάτση και Λ. Καβάλας παραβρέθηκε και μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Με την κινητοποίηση οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί διατρανώνουν τις διεκδικήσεις τους για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που πλήττει το εισόδημά τους, όπως για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια, αλλά και για αφορολόγητο πετρέλαιο στους ταξιτζήδες, όπως δίνει η κυβέρνηση στους εφοπλιστές. Επίσης, για μείωση κατά 50% των ασφάλιστρων στα αυτοκίνητα για αυτοαπασχολούμενους μέχρι 12.000 ευρώ εισόδημα, για κρατικές επιδοτήσεις για αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες, με εισόδημα ως 12.000, για την αντικατάσταση οχήματος, εγκατάσταση ταξιμέτρων κ.λπ. 

Χρ. Κατσώτης: «Το ΚΚΕ είναι μπροστά στους αγώνες του λαού»

Τις συνθήκες ακρίβειας που καίνε όλο τον λαό και ιδιαίτερα τους οδηγούς ταξί επισήμανε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Τόνισε ότι ενώ μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως είναι οι εφοπλιστές, έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και άλλες ελαφρύνσεις, οι επαγγελματίες δεν απολαμβάνουν ούτε στοιχειώδη μέτρα στήριξης. Την ίδια στιγμή που η θηλιά της φοροληστείας και της ακρίβειας σφίγγει γύρω από τον λαιμό των επαγγελματιών, το νομοθετικό πλαίσιο ευνοεί την επέκταση των επιχειρηματικών ομίλων «που θέλουν να πάρουν ακόμα και το περίπτερο». «Το ΚΚΕ είναι μπροστά στους αγώνες του λαού», στους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, καθώς «έχουμε κοινό εχθρό απέναντί μας».

«Ήρθε η ώρα να πούμε τα μεγάλα όχι στις πολιτικές που μας καταστρέφουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μάνθος Μούλιος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Ταξί. Ο Παναγιώτης Μαυρίκης, εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα οδηγών ταξί, κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των αγώνων, σε συλλογική συζήτηση και οργάνωση των επόμενων βημάτων στις κινητοποιήσεις μέσα από μεγάλη Γενική Συνέλευση το επόμενο διάστημα. 
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου