ΚΙΝΑ: Το αμφίβιο πυροσβαστικό αεροσκάφος AG600 αναμένεται να βγει στην αγορά το 2025

Αμφίβιο, Πυροσβεστικό, Αεροσκάφος AG600, KINA, AVIC, XinhuaNet,

 Με την κωδική ονομασία Kunlong, ή «υδάτινος δράκος» στα κινέζικα, η οικογένεια αεροσκαφών AG600 έχει αναπτυχθεί ως ζωτικής σημασίας αεροναυτικός εξοπλισμός για την ενίσχυση των δυνατοτήτων διάσωσης έκτακτης ανάγκης της Κίνας.


Το μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος AG600 που αναπτύχθηκε στην εγχώρια Κίνα αναμένεται να εισέλθει στην αγορά το 2025, σύμφωνα με την Aviation Industry Corporation of China (AVIC).

Το αεροσκάφος AG600M, ένα μοντέλο εξειδικευμένο για την πυρόσβεση που ανήκει στην οικογένεια μεγάλων αμφίβιων αεροσκαφών AG600, θα έχει ως στόχο να αποκτήσει το πιστοποιητικό τύπου το 2024, δήλωσε η AVIC, η κορυφαία εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων της χώρας.

Η AVIC θα προσπαθήσει να προωθήσει τις αρχικές παραδόσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών AG600M σε μικρές παρτίδες το 2025, πρόσθεσε η AVIC.

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων θα διευκολύνει επίσης ένα άλλο μοντέλο της οικογένειας αεροσκαφών AG600, ειδικά για αποστολές διάσωσης, ώστε να αποκτήσει το πιστοποιητικό τύπου το 2025. 

Το έτος 2023 είναι σημαντικό για την ανάπτυξη αεροσκαφών, καθώς μια σειρά από σημαντικές δοκιμαστικές αποστολές έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν φέτος. Η AVIC θα προσπαθήσει να καταστήσει το αεροσκάφος AG600M ικανό να εξυπηρετεί αποστολές πυρόσβεσης, δήλωσε ο κινέζος κατασκευαστής αεροπλάνων.

Το AVIC έχει δεσμευτεί να καταβάλει αποφασιστικές προσπάθειες για την εκπλήρωση σημαντικών στόχων του έργου AG600, συμβάλλοντας στη διατήρηση των συστημάτων έκτακτης ανάγκης διάσωσης και πρόληψης φυσικών καταστροφών της Κίνας.

Μια σειρά αποστολών πτήσεων και δοκιμών εδάφους έχουν προγραμματιστεί φέτος για να διασφαλιστεί ότι το αεροσκάφος AG600M είναι ικανό να εκτελεί αποστολές πυρόσβεσης. Αυτές οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν για να διασφαλιστεί η πρόοδος προς την εξασφάλιση της πιστοποίησης αξιοπλοΐας, ανέφερε η AVIC.

Αυτές οι δοκιμές περιλαμβάνουν πτητικές δοκιμές σε τυπικά σενάρια αποστολών, δοκιμές σιδήρου (iron-bird tests), δοκιμές επικύρωσης εργαστηρίου, στατικές δοκιμές, πτητικές δοκιμές επικύρωσης αξιοπλοΐας και δοκιμές ποιότητας για αερομεταφερόμενες συσκευές, μεταξύ άλλων.

Με την κωδική ονομασία Kunlong, ή «υδάτινος δράκος» στα κινέζικα, η οικογένεια αεροσκαφών AG600 έχει αναπτυχθεί ως ζωτικής σημασίας αεροναυτικός εξοπλισμός για την ενίσχυση των δυνατοτήτων διάσωσης έκτακτης ανάγκης της Κίνας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών, θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης και άλλων κρίσιμων αποστολών διάσωσης.

Μέλος της οικογένειας αεροσκαφών AG600, το AG600M έχει σχεδιαστεί ειδικά για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών. Το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι 60 τόνοι, με ικανότητα μεταφοράς έως και 12 τόνων νερού. Μπορεί να πραγματοποιήσει πτήσεις σε χαμηλό ύψος με χαμηλή ταχύτητα, επιτρέποντάς του να ρίχνει νερό με ακρίβεια στα σημεία πυρκαγιάς.

Η οικογένεια αεροσκαφών AG600 σημείωσε συνεχή πρόοδο το 2022, όσον αφορά τόσο την ανάπτυξη αεροσκαφών όσο και την εξερεύνηση της αγοράς, σύμφωνα με την AVIC.
πηγή: XinhuaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου