Κώστας Καραμανλής: «Ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή» - Δεν θα είναι υποψήφιος!

Κώστας Καραμανλής,

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή δεν περιέχει αιχμές για το κόμμα, αλλά αντίθετα στέλνει μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας...

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Με μια λιτή ανακοίνωση του (21/2/23), ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υπογραμμίζει ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την μακρά κοινοβουλευτική του διαδρομή και δηλώνει τη στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά, η δήλωση αποχωρήσης:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.
Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.
Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

 

«Περίοδος παγετού» στις σχέση Μητσοτάκη και Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός κρατούσε έως τώρα «ερμητικά» κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς την παραμικρή διαρροή που θα φωτογραφίζει τις προθέσεις του. Το κλίμα ωστόσο που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα έδειχνε πως η αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ήταν πλέον ένα πιθανό σενάριο.

Ταυτόχρονα οι (μη) κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή το γεγονός πως δεν έχει μπει σε κάποια προεκλογική διαδικασία, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς φωτογράφιζε πως η πιθανότητα ο πρώην πρωθυπουργός να μην είναι στην επόμενη Βουλή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Επιπλέον, όπως τονίζει η «Καθημερινή», δεν είναι μυστικό πως η σχέση Μητσοτάκη και Καραμανλή μετά την περίφημη ομιλία στα Ανώγεια του πρώην πρωθυπουργού περνά περίοδο παγετού.

Οι τόνοι έκτοτε έπεσαν ωστόσο το χάσμα παρέμεινε μέχρι και σήμερα, «χωρίς πάντως να είναι αυτός ο βασικός λόγος της αποχώρησης, καθώς ο κ. Καραμανλής βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα 14 χρόνια αφότου αποχώρησε από την προεδρία και οι λόγοι μπορεί να είναι και προσωπικής φύσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου