ΚΑΤΕΡΙΝΗ / Δημήτρης Κουτσούμπας: Το «φτάνει ως εδώ», στις εκλογές γράφεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό! (vid)

ΚΚΕ, Πιερία, Κατερίνη, Δημήτρης Κουτσούμπας, προεκλογική ομιλία, υποψήφιοι νομού Πιερίας,

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Πιερίας.


Σε μαζική, μαχητική πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Πιερίας στην Κατερίνη μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον νομό Πιερίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ, ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Χαβατζάς και Γιάννης Σκούφας.

 

 

 

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Κατερίνη

«Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς, να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια! Στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών, εάν πρέπει να δυναμώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή αν πρέπει να γίνει πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του, να απαντήσουν: Δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ!», τόνισε από τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κατερίνη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με μοιρασμένους ρόλους «προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τον λαό.

Ακόμη και πίσω από την αντιπαράθεση περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, κρύβονται οι εκβιασμοί του καθενός απέναντι στον λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης μέρας.

Τέσσερα χρόνια κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συνέπρατταν με τη ΝΔ, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα και τώρα προεκλογικά ζώστηκαν τα φυσεκλίκια.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή λίγο πριν τις εκλογές, ενώ στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.Ελεος πια, μασκαράδες!».

Εκεί που το σύστημα νιώθει ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν τη δική τους ελπίδα

«Κι αν ορισμένοι δυσκολεύονται ακόμα να δουν, πολύ περισσότερο να απαντήσουν στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ας σκεφτούν πως το μεγάλο κεφάλαιο, τα κόμματά του, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι, όπως και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σταθερά και χωρίς περιστροφές απαντούν και προβάλλουν με μια φωνή όλοι αυτοί: Είναι προτιμότερο να είναι αδύναμος ο λαός, για να μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει η επόμενη κυβέρνηση, ό,τι χρώμα κι αν έχει», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και επεσήμανε πως «κι αν αυτό ίσχυε μια φορά στο παρελθόν, τώρα ισχύει δέκα.

Γιατί όλοι τους ξέρουν, όλοι τους βλέπουν πως τα μαντάτα για το άδικο σύστημά τους δεν είναι καλά.

Σαν πολλά σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από το κεφάλι τους:
  • Από την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στην Ουκρανία, με κίνδυνο να συμπαρασύρει επικίνδυνα και τη δική μας χώρα
  • Από τη σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας για το ποιος θα πάρει κεφάλι στη διαμάχη για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία
  •  Μέχρι τον κίνδυνο μιας νέας ευρωπαϊκής καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η οποία - παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις - δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική οικονομία.

Οντως, είναι πολλά τα σύννεφα, ενώ ταυτόχρονα μαζεύονται και πολλές αποδείξεις ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης περνάει κι αυτό τα ζόρια του, που τελικά τα πληρώνουν οι λαοί».

Και υπογράμμισε: «Βέβαια, την ίδια στιγμή, ζόρια για το σύστημα σημαίνει και νέες δυνατότητες για τον λαό και το κίνημά του.

Γιατί τίποτα δεν μένει ακίνητο, τίποτε δεν είναι ανίκητο.

Αυτοί που έχουν την εξουσία δεν είναι παντοδύναμοι.

Το ξέρουν καλά, γι' αυτό ανησυχούν μην τυχόν ξεσπάσουν κοινωνικές εκρήξεις, η οργή θεού γίνει οργή λαού. Φοβούνται την άνοδο της ταξικής πάλης και επιδιώκουν "σταθερές" - όπως τις λένε - κυβερνήσεις, που θα τις έχουν του χεριού τους.

Εκεί λοιπόν που το σύστημα νιώθει φόβο και ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν τη δική τους ελπίδα και προοπτική.

Και αυτήν την ελπίδα, αυτήν την προοπτική, φωτίζει στη χώρα μας με την πάλη του το ΚΚΕ».

Η δική τους σταθερότητα σημαίνει αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό

«Στον στόχο μιας τέτοιας κυβερνητικής σταθερότητας για τους πάνω συναντιούνται όλοι τους», συνέχισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για να προσθέσει ότι «η δική τους σταθερότητα σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό κι ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν...

Σήμερα, όμως, ο λαός μας - που δεν έχει περάσει και λίγα - ξέρει πως σταθερότητα για τη ζωή του σημαίνει να έχει μια σταθερή δουλειά, να μπορεί να ζήσει από το εισόδημά του, να μην αγωνιά αν θα βγάλει τον μήνα, να μη φοβάται άμα αρρωστήσει, να μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του χωρίς να χρειάζεται να ξεπουληθεί.

Να μη νιώθει φόβο και ανασφάλεια γιατί η χώρα του συμμετέχει σε έναν πόλεμο στο όνομα της "αλληλεγγύης" και των υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ.

Ποια κυβέρνηση, λοιπόν, μπορεί να εξασφαλίσει αυτήν τη σταθερότητα στη ζωή του λαού;

Καμιά από αυτές και με αυτούς που προαλείφονται.

Γιατί τέτοιες κυβερνήσεις - αυτοδύναμες ή συνεργασίας - γνωρίσαμε πολλές στο παρελθόν και στις διάφορες εκδοχές τους.

Ολες κινούνται στις ίδιες ράγες, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, των δεσμεύσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ο μηχανοδηγός μόνο εναλλάσσεται...

Κι αυτός ο δρόμος, όπως έχει αποδειχθεί, είναι μόνιμα φαρδύς - πλατύς μόνο για τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου, αλλά είναι πολύ στενός, ασφυκτικός για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Η ανάπτυξή τους βαθιά ταξική και απάνθρωπη

Φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα, ο Δ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε: «Αλήθεια, μπορεί ποτέ η καπιταλιστική ανάπτυξη να εξασφαλίσει σταθερή δουλειά σε όλους και όλες με δικαιώματα; Ποτέ και πουθενά δεν έχει συμβεί αυτό!». Ισα ίσα - πρόσθεσε - οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης είναι το αποτέλεσμα της συνέχισης, διατήρησης και κλιμάκωσης της επίθεσης σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των καθηλωμένων μισθών πείνας που είναι στα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας, της απογείωσης της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις, του αντεργατικού οικοδομήματος «που διαδοχικά έχτισαν όλες οι κυβερνήσεις, και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Αλλά και της προκλητικής στήριξης του κεφαλαίου με νέα κίνητρα και προνόμια, που τα φορτώνεται ο λαός, μαζί με «αναπτυξιακούς» νόμους, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, την εκτίναξη των επιτοκίων από την ΕΚΤ, «με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν μέχρι και 33% αύξηση στους τόκους των δανείων τους, με κίνδυνο να απογειωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας».

«Ολα αυτά πρέπει να έχουν κατά νου οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και εδώ στην περιοχή της Πιερίας», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, φέρνοντας παραδείγματα από την περιοχή, π.χ. το «θαύμα» του Τουρισμού, όπου οι εργαζόμενοι στον κλάδο «προέρχονται από δουλεμπορικά γραφεία. Την ίδια ώρα οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές με τα παιδιά τους, ούτε για λίγες μέρες, και εδώ στην όμορφη περιοχή της Πιερίας».

Αλλά και τη λειτουργία μεγάλων επιχειρήσεων «χωρίς να εφαρμόζουν τους απαραίτητους όρους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας σε μεγάλο σημείο της πόλης», ενώ υπάρχει και μόλυνση των υδάτων. «Το λιγότερο βέβαια που πρέπει να γίνει - χωρίς βέβαια να έχουμε αυταπάτες ότι θα λυθεί το πρόβλημα - είναι η Περιφέρεια να πραγματοποιεί τους απαιτούμενους ελέγχους. Και αυτό σημαίνει και να στελεχωθεί η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, για να πραγματοποιεί ελέγχους, και να προσληφθούν περισσότεροι μόνιμοι ελεγκτές περιβάλλοντος».

«Και σαν να μην έφτανε η δυσοσμία στην Κατερίνη, δόθηκε και άδεια λειτουργίας ανθρακοκάμινου στην περιοχή του Νέου Παντελεήμονα, γεγονός που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του λαού της περιοχής, γιατί η λειτουργία του δημιουργεί μια σοβαρή ασφυκτική κατάσταση», σημείωσε.

«Να λοιπόν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία ούτε για όλους μπορεί να είναι ούτε δίκαιη», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όχι μόνο οι εργάτες, αλλά και οι επαγγελματίες, που πνίγονται στα χρέη, όπως και οι βιοπαλαιστές αγρότες, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα. «Γιατί το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, μαζί φυσικά με την ΚΑΠ, που τους έχει ξεκληρίσει, αλλά και η καταστροφή της παραγωγής τους, για την οποία δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, τους έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης.

Αυτήν την κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί ακτινιδίου εδώ σε αυτόν τον νομό, ο οποίος είναι ο πρώτος σε παραγωγή ακτινίδιων στην Ελλάδα.

Φέτος η τιμή στο ακτινίδιο έκανε "βουτιά" και μάλιστα σε μια χρονιά με αυξημένο κόστος παραγωγής, και τόσα άλλα».

«Και όσο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ θα μαλώνουν για το ποιος θα εγγυηθεί καλύτερα τους ρυθμούς ανάπτυξης, με ποιο μείγμα πολιτικής μπορεί τάχα να ανακουφιστεί ο λαός, για το ποιοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να στηριχτούν, για το πώς πρέπει να μοιραστούν τα πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης, το ΚΚΕ θα αποκαλύπτει τον ταξικό, βαθιά άδικο χαρακτήρα αυτής τους της ανάπτυξης.

Το ΚΚΕ θα μπαίνει μπροστά:
  • Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.
  • Για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, όπως ο νόμος Χατζηδάκη και άλλοι.

Αλλά και αποκαλύπτοντας τις αιτίες της ακρίβειας, παλεύοντας ενάντια σε αυτές, καταθέτοντας τροπολογίες «για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και τα χαράτσια (...) για την κατάργηση του ΦΠΑ και των φόρων στην Ενέργεια, τις οποίες η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα απορρίπτουν».

«Τα ερωτήματα βέβαια είναι αμείλικτα και αφορούν όλους τους τομείς της ζωής της λαϊκής οικογένειας», σημείωσε σε άλλο σημείο ο Δ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα παραδείγματα της Υγείας και της Παιδείας.

Από πού κι ως πού δίνει ασφάλεια η μετατροπή σε στρατόπεδο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ;

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Δ. Κουτσούμπας και στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τη δήθεν ασφάλεια που πρέπει να νιώθει ο λαός μας γιατί η χώρα του εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνολικά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

«Από πού κι ως πού όμως μπορεί να νιώθει ασφαλής ένας λαός όταν ο τόπος του έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μετά και τη δήθεν Αμυντική Συμφωνία με τους Αμερικανούς που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ;», τόνισε και σημείωσε: «Γίναμε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με μια τέτοια μονάδα και δω στην Πιερία, στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο, το οποίο χρησιμοποιείται για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, πολύ πριν ενταχθεί στη Συμφωνία. Δίκαια οι εργαζόμενοι και οι νέοι της περιοχής απαιτούν εδώ και χρόνια να κλείσει το πεδίο βολής, το οποίο, εκτός των άλλων, βρίσκεται και κοντά σε χωριά της περιοχής».

Ενώ τόνισε ότι σήμερα, έναν χρόνο μετά την έναρξή της, «η ιμπεριαλιστική σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας όχι μόνο δεν λέει να τελειώσει, αλλά όλοι τους, και από τη μεριά των χωρών του ΝΑΤΟ, και από τη μεριά της Ρωσίας, προετοιμάζονται για την παρατεταμένη κλιμάκωσή της. Κλιμάκωση με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες είναι και η επικείμενη αποστολή γερμανικών και αμερικανικών αρμάτων μάχης».

«Και σε αυτές τις συνθήκες, η προοπτική από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού δεν είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή που εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους αλλά μόνο η απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Και γι' αυτό βέβαια μιλάει καθαρά μόνο το ΚΚΕ», τόνισε.

Την ίδια ώρα, όλα τα άλλα κόμματα «είναι συνένοχοι σε αυτήν την κατάντια...

Η ΝΔ, από τη μια μεριά, όλα αυτά τα χρόνια, έχει απογειώσει την ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο, υπέγραψε τη δήθεν αμυντική, άκρως επιθετική, στην πραγματικότητα, Συμφωνία με τις ΗΠΑ, και έχει παραδώσει υποδομές σε όλη τη χώρα στους ιμπεριαλιστές...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, υπέγραψε τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών και προετοίμασε την υπογραφή της Συμφωνίας με τους Αμερικανούς...

Ενώ το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει και τη σχετική προϋπηρεσία σε αυτά, ακολουθεί κατά πόδας...».

Παράλληλα, σχολιάζοντας και τα περί δήθεν ασπίδας προστασίας απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, σημείωσε: «Είναι, μάλιστα, τόσο μεγάλη αυτή η ασπίδα, που οι απειλές του Ερντογάν και των άλλων κυβερνητικών στελεχών της Τουρκίας είναι κάθε μέρα στην ημερήσια διάταξη».

Αναφερόμενος στους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγουν η εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια και ο στόχος της «ΝΑΤΟικής συνοχής» στην περιοχή τόνισε πως αυτό «φαίνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τα νησιά του Αιγαίου "ΝΑΤΟικά νησιά"!

Είναι μια άλλη διατύπωση αυτού που είχε πει - χωρίς να μιλήσει διπλωματικά - ο Τσίπρας, ότι στη θάλασσα του Αιγαίου δεν υπάρχουν σύνορα...

Και οι δύο δεν είναι τόσο τυχαίες διατυπώσεις.

Μόνο ανησυχία μπορεί να γεννάει σχετικά με το τι συζητιέται χρόνια τώρα και σχετικά με το τι δρομολογείται, αφού είναι πασίγνωστο και πλειστάκις διατυπωμένο ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, το θεωρεί "ενιαίο επιχειρησιακό χώρο" του. Ενώ, σε όλους τους τόνους, την ίδια ώρα, καθόλου φυσικά τυχαία, βγάζοντας τη στολή του λύκου και φορώντας στολή προβάτου, δηλώνει έτοιμο να επιστρατεύσει "μηχανισμούς αποκλιμάκωσης" για Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο! (...)

Κι έρχεται ακριβώς αυτήν την ώρα ο Ελληνας πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει τα ελληνικά νησιά "ΝΑΤΟικά νησιά", ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις "συνδιαχείρισης" στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί.

Το πιάσαμε λοιπόν το υπονοούμενο...

Και γι' αυτό αναλόγως πρέπει να σκεφτούμε και να πράξουμε όλοι και όλες».
 

Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος

Κλείνοντας την ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε όσους απλούς και τίμιους ανθρώπους σκέφτονται πως «ναι, δίκιο έχει το ΚΚΕ, αφού τη σταθερότητα που όλοι θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας, με την έννοια μιας ζωής με δικαιώματα, δεν πρόκειται να την εξασφαλίσει καμιά κυβέρνηση, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όμως αυτό δεν κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, θα κριθεί σε μια πορεία χρόνων».

«Ομως, τους λέμε να σκεφτούν επιπλέον το εξής: Πως αν σήμερα φτάσαμε να κοιτάμε τι θα γίνει για εμάς και τα παιδιά μας και να βλέπουμε μόνο χάος και ανασφάλεια, είναι γιατί κάθε φορά διώχναμε, σπρώχναμε συνεχώς όλο και πιο πέρα τις δικές μας, τις πραγματικές μας ανάγκες, επειδή δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν τώρα. Δηλαδή, αναβάλλαμε συνεχώς για αύριο αυτό που επείγει να κάνουμε από σήμερα, για να μην πω ότι έπρεπε να το κάνουμε χτες.

Τη μια ακούγαμε αυτό που μας έλεγαν κάποιοι: Να βάλουμε πλάτη να βγούμε από την κρίση, και μετά βλέπουμε...

Την άλλη μας έλεγαν "να φύγουμε πρώτα από τα μνημόνια και μετά βλέπουμε"...

Και την επομένη, που βγήκαμε από τα μνημόνια, μας έλεγαν οι άλλοι που έρχονταν ότι "τώρα πρέπει πρώτα να έρθει η ανάπτυξη"...

Σήμερα, μας λέει ο Μητσοτάκης, "βάλτε λίγη ακόμα πλάτη να μην ανακοπεί αυτή η αναπτυξιακή πορεία"...

Ενώ ο Τσίπρας συμπληρώνει ότι άμα βγει αυτός θα κάνει πιο δίκαιη την αναπτυξιακή πορεία για όλους...

Και με κάτι τέτοια, και με αυτά και με τα άλλα, τελικά εμείς οι άλλοι, οι πολλοί, ο λαός, πιστεύοντας αυτά τα λόγια, νομίζαμε ότι κάπως θα περπατάμε σαν χώρα προς τα μπρος, έστω και με αργά βήματα, αλλά δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να περπατάμε μόνο προς τα πίσω, να πηγαίνουμε όλο και πιο πίσω, να κάνουμε βήματα συνεχώς πίσω...

Γιατί η κάθε κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και συνεχίζει την αντιλαϊκή πορεία από κει που την άφησε η προηγούμενη.

Τα παραδείγματα άπειρα:
  • Από τους αντεργατικούς νόμους όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε από κει που το άφησε η ΝΔ δίνοντας το πρώτο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, για να έρθει η ΝΔ να δώσει τη χαριστική βολή με τον νόμο Χατζηδάκη.
  • Από το Ασφαλιστικό, που ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου έβαλε ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, για να 'ρθει η ΝΔ με τον νόμο Βρούτση για να τον "διορθώσει" προς το χειρότερο.
  • Για να μην πάμε στις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που όλοι έβαλαν το χεράκι τους για να φτάσουμε σήμερα στο "ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις"! Ελέω των νόμων, των Οδηγιών και των Κανονισμών της ΕΕ που ψήφισαν για να βάλουν στο στόχαστρο τον "εχθρό λαό".
Οπου κι αν κοιτάξει κανείς το ίδιο ακριβώς συμβαίνει...

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να πουν όλοι: "Φτάνει, ως εδώ! Δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος".

Κι αυτό το "φτάνει ως εδώ", σήμερα μεταφράζεται μόνο με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Και στις εκλογές γράφεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό!».

 

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Πιερία

 

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Πιερία. Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του Κόμματος ο Αντώνης Παπαδόπουλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας, σημείωσε ότι απαρτίζεται από συνεπείς αγωνιστές, που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, «μέσα από τα σωματεία και του συλλόγους, τους μαζικούς φορείς όπου συμμετέχουν, πρωτοστάτησαν και εξακολουθούν να διεκδικούν και να παλεύουν».

Οι υποψήφιοι είναι:

  1. Στέλλα Νικολάου, 42 ετών, άνεργη, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η πρωτοπορία».
  2. Αρχοντία Παπαγεωργίου, 26 ετών, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα «Φιλοσοφία και Τέχνες» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, μέλος της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης.
  3. Αχιλλέας Ζαχαρόπουλος, 63 ετών, γιατρός - γαστρεντερολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.
  4. Αναστασία (Τασούλα) Τηλέγραφου, 58 ετών, λογίστρια, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου.
  5. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ντότσικας, 61 ετών, συμβασιούχος στη ΔΕΥΑ δήμου Δίου - Ολύμπου, μέλος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία».
  6. Παναγιώτης Κουλαουζίδης, 58 ετών, βιοκαλλιεργητής στον συνεταιρισμό «Ερίβωλος - Αροτος», αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταχά «Ο Αριστοτέλης».

 πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου