Γαλλία: Νέες πορείες κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό (vid)

Διαδηλώεις, πορείες, μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού,

Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 360.000 άνθρωποι με τα εργατικά συνδικάτα να δηλώνουν ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο...

Νέο γύρο διαμαρτυριών οργάνωσαν οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Πλήθος κόσμου για μια ακόμα φορά κατέκλυσε τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 360.000 άνθρωποι με τα εργατικά συνδικάτα να δηλώνουν ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

«Υπάρχει η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, αλλά υπάρχει και όλη η δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί και νομίζω ότι χωρίς μάχη δεν μπορείς να πάρεις τίποτα και είναι σημαντικό να είμαστε στους δρόμους σήμερα» δήλωσε μια νεαρή διαδηλώτρια.

Σε πολλές πόλεις σημειώθηκαν επεισόδια με τα περισσότερα από αυτά να λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι. Οι δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων κατά μήκος της πορείας. Οι αρχές προχώρησαν σε χρήση σπρέι πιπεριού, ενώ στο Παρίσι έγιναν 30 συλλήψειeς.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου