Νέα μείωση ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το Μάϊο, 15,9 λεπτά η KWh – Χρεώσεις των άλλων παρόχων

Ελλάδα, Ενέργεια, Ηλεκτρισμός, Λιανική Ρεύματος, ΔΕΗ, οικιακά τιμολόγια, λογαριασμοί,

Νέα μικρή μείωση στα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το Μάϊο – Στα 15,9 λεπτά η οικιακή κιλοβατώρα – Οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων προμηθευτών.

Πρώτη η ΔΕΗ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της τις ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος για το μήνα Μάιο, οι οποίες είναι μειωμένες κατά περίπου 3,5%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το portal energypress.gr, η ΔΕΗ για τις οικιακές καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες ανακοίνωσε την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,159 ευρώ από 0,165 ευρώ τον Απρίλιο.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών η ανταγωνιστική χρέωση της εταιρείας καθορίστηκε στα 0,171 ευρώ από 0,177 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Απρίλιο.

Οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν φυσικά την κρατική επιδότηση από του Ταμείο Ενέργειακής Μετάβασης.

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ αποτελούν κατά κανόνα και τον «μπούσουλα» για τις χρεώσεις και των υπολοίπων παρόχων που ανακοινώνονται σταδιακά στη ΡΑΕ και στις ιστοσελίδες τους.

  • Η Elpedison προσφέρει το πρόγραμμα ELPEDISON ECONOMY στα 0,1250 ευρώ/KWh και το πρόγραμμα ElectricityHome Day στα 0,2150 ευρώ/KWh.

  • Η Ήρων ανακοίνωσε τιμή στα 0,1940 ευρώ για το πρόγραμμα Generous Home που με την έκπτωση συνέπειας διαμορφώνεται σε 0,1552 ευρώ. Στο πρόγραμμα SIMPLY GENEROUS Home η τιμή είναι 0,1580 ευρώ.

  • H VOLTERRA ανακοίνωσε χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ίση με 0,18800 €/kWh.

  • Η Volton έχει τιμολόγιο στα 9,90 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας στο πρόγραμμα Volton Energy Control (13,20 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας). Επίσης, προσφέρει 15,80 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας στο πρόγραμμα Volton Home, Volton Home Plus (16,63 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας).

  • Η ΖΕΝΙΘ διαθέτει το πρόγραμμα Power Home Now στα 0,11500 ευρώ/KWh. Στο Power Home Basic η τιμή είναι 0,18500 ευρώ για κατανάλωση ως 270 KWh.

  • Η Watt+Volt προσφέρει το πρόγραμμα Value στα 0,1396 ευρώ.

  • Η Ελίν έχει τιμή στα 0,139 ευρώ για το Power On! Home Comfort.

Αύριο το πρωί οι νέες χρεώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ και στο εργαλείο σύγκρισης τιμών. Επιπλέον αναμάνεται από αυτό το μήνα να αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr του Υπουργείο Ανάπτυξης. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει αύριο σχετικές ανακοινώσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει και το ύψος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά που εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση τότε οι τελικές χρεώσεις θα διαμορφωθούν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα για τον καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου