Αλέξης Τσίπρας από τη Δράμα: «H "Μητσοτάκης ΑΕ" θα φύγει από το Μαξίμου [...] μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές» (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ομιλία, Δράμα,

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, το βράδυ της Τετάρτης

«Όλα όσα ζούμε αυτές τις ημέρες καθιστούν ανάγκη την πολιτική αλλαγή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας υπογραμμίζοντας ότι στις 21 Μαΐου αυτό το δράμα πρέπει να τελειώσει.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκώντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δικαιολογίες του ότι δήθεν δεν ήξερε ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για τη θνητότητα στις ΜΕΘ μετά από λοίμωξη κορωνοϊού, ούτε για τις business του Πάτση ούτε για τα δισ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων αναφέρθηκε εκτενώς και στα υπόλοιπα σκάνδαλα της ΝΔ.

 «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate ώστε να μάθουν οι πολίτες τα σχέδια του κάθε κόμματος.

Θα κόψουμε το πάρτι της διαπλοκής για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας, ξεκαθάρισε ο ίδιος και αναφέρθηκε στους παραπάνω ρεαλιστικούς στόχους. Έκανε λόγο για ρεαλιστικό στόχο της μείωσης των τιμών και επανέλαβε την ανάγκη για επανκρατικοποίηση της ΔΕΗ, κίνηση για την οποία δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά.

Επιπλέον έκανε λόγο για ρεαλιστικό σχέδιο ύπαρξης δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τον ρεαλιστικό στόχο για ένα νέο ΕΣΥ με μισθούς αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους που στέκονται στην πρώτη γραμμή.

«Αυτά τα 4 χρόνια ότι ήταν όρθιο διαλύθηκε στο σύστημα υγείας» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπενθύμισε ότι σε μνημομνιακές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβαλε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στον σύστημα υγείας και έγινε και πλεονασματικό.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον στόχο «να καταργήσουμε τους άρρωστους δεσμούς του κράτους με τις εστίες της διαπλοκής» και στην αναβάθμιση του ρόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

«Πόσοι δεν υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξουν το Κράτος; Όλοι απέτυχαν. Εμείς μπορούμε. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε νομείς, ούτε ιδιοκτήτες, ούτε διανομείς αυτού του Κράτους. Εμείς δε γεννηθήκαμε σε επαύλεις, δεν είμαστε πρίγκιπες εμείς, δεν αισθανόμαστε ότι αυτό το κράτος μάς ανήκει. Αυτό το κράτος ανήκει στον ελληνικό λαό. Και για αυτόν πρέπει να λειτουργεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Κατάντησαν την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. αντί να καταπολεμούν το έγκλημα να συνεργάζονται με αυτούς» σημείωσε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η «ΕΥΠ των ημερών μας παρακολουθούσαν τη Greek mafia τώρα διοικείται από την Greek mafia».

«Δεν φτιάξαμε εμείς αυτό το κράτος. Δεν φτιάξαμε εμείς αυτό το δημόσιο χρέος. Στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας είχαμε υποχρέωση να μαζέψουμε 37 δισ. Δεν τα βάλαμε στις τσέπες μας. Δεν τα βάλαμε σε offshore. Με εντιμότητα, με χρηστή διαχείριση -και με λάθη- είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έφυγε με το κεφάλι ψηλά χωρίς να μπορεί να πει ο επόμενος "παραλάβαμε χάος"» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο φιάσκο της κυβέρνησης με το Turkeagean και υπογράμμισε για τον Κ. Μητσοτάκη: «Δύο σήματα κατάφερε να καθιερώσει το Turkeagean και το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του».

«Δεν θα ανεχθούμε τουρκοαιγαίο. Αυτή η ιστορία της ανικανότητας, της αχρηστίας που μας παρουσιάστηκε ως δήθεν αριστεία, τελειώνει στις 21 του Μάη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε προς τους παρευρισκόμενους στην ομιλία: «Μπορείτε να φέρεται τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση στις εκλογές της 21 Μαΐου και να δώσετε κινητήρια δύναμη στην προσπάθειά μας να φέρουμε τη Δικαιοσύνη παντού. Η διαφορά μας με το 2015 είναι δύο λέξεις "και ξέρουμε και μπορούμε"».

Ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πλέον ξέρουμε πια πράγματα κερδίζονται και πώς κερδίζονται, τονίζοντας ότι θα δοθεί η ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει το πρόγραμμά του χωρίς τους καταναγκασμούς των μνημονίων και της τρόικα.

Ακόμη δήλωσε περήφανος για την απλή αναλογική διότι αυτό είναι στην πράξη το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» και πρόσθεσε ότι απλή αναλογική δεν σημαίνει χαλαρή ψήφος, τονίζοντας ότι «η Μητσοτάκης ΑΕ θα φύγει από το Μαξίμου μόνο αν χάσει τις εκλογές. Και θα να χάσει τις εκλογές, η ΝΔ μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ τις κερδίσει».
πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου