Αλέξης Τσίπρας στο STAR: «H μόνη ψήφος που δίνει προοπτική αλλαγής είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αλέξης Τσίπρας, Συνέντευξη, STAR Channel, Μάρα Ζαχαρέα,

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «STAR» και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα

  • Πολιτική αλλαγή μπορεί να υπάρξει μόνο με ήττα της ΝΔ και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

  • Δεν λέμε ότι θα κάνουμε θαύματα αλλά άρση αδικιών με αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών

  • Αύξηση 10% στο Δημόσιο μετά από 12 χρόνια, γιατί δεν το έκανε 4 χρόνια ο Μητσοτάκης;

  • Η κυβέρνηση με το θεσμικό ερασιτεχνισμό της εχει γινει ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς

  • Αύριο να ψηφισει την τροπολογία μας για επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο αν όντως δεν θέλει ιδιωτικοποίηση του νερού ο Μητσοτάκης

Δε μου χρωστάει κάτι η Ιστορία, εγώ χρωστάω. Μια ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα και όχι με την Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας.

Κυβερνήσαμε. Ξέρουμε πλέον τι μπορεί να γίνει και τι όχι. Δε μιλάμε για θαύματα. Λέμε όμως ότι πρέπει να σταματήσει η μεγάλη αδικία να μην μπορεί η μέση οικογένεια να βγάλει τον μήνα ενώ την ίδια στιγμή 15 εταιρείες κάνουν ρεκόρ εικοσαετίας στα κέρδη με ένα δισ. ευρώ η καθεμία.

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης θέλει debate με όλους τους αρχηγούς. Να γίνει. Αποφεύγει όμως όπως ο διάολος το λιβάνι να κάτσουμε σε ένα τραπέζι οι δυο μας να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, να συγκριθούμε. Κι αυτό, ενώ ο ίδιος λέει ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Τρεις δεσμεύσεις: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών. Με τον κατώτατο στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ και τη θέσπιση σε ετήσια βάση αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Αύξηση μισθών 10% και στο Δημόσιο, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν 12 χρόνια να δουν αυξήσεις.

Δε μου χρωστάει κάτι η Ιστορία, εγώ χρωστάω. Μια ευκαιρία να κυβερνήσω - να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας πρόγραμμα και όχι με την Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει συγνώμη για θέματα που σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα παραιτείσαι. Συγνώμη που ανιψιός σου έκανε παρακολουθήσεις μέσα στο Μαξίμου, στο διπλανό σου γραφείο;

Συγνώμη που ο υπουργός σου έλεγε στη Βουλή «είναι ντροπή να μιλάτε για ασφάλεια στον σιδηρόδρομο» και 10 μέρες μετά είχαμε αυτήν την τραγωδία;

Εμείς τα λέγαμε. Προσχωρήσαμε στην άποψη του κ. Αλιβιζάτου και καταθέσαμε τροπολογία, την οποία αρνήθηκαν οι Μητσοτάκης - Βορίδης.

Τώρα έρχονται να διορθώσουν το πρώτο τους λάθος με δεύτερο. Μυαλό δε βάζουν. Με τον θεσμικό ερασιτεχνισμό που δείχνουν, έχουν γίνει χορηγοί της Ακροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου