Στην Ερυθρά Θάλασσα το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS FLORIDA (vid)

5ος Αμερικανικός Στόλος, Τίμοθι Χόκινς, Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS FLORIDA, Μέση Ανατολή, Ερυθρά Θάλασσα,

Στη φωτογραφία φαίνεται το αμερικανικό πολεμικό υποβρύχιο USS Florida να διέρχεται την Παρασκευή από την διώρυγα του Σουέζ μεταβαίνοντας στην Ερυθρά Θάλασσα...

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι πυρηνοκίνητο υποβρύχιο SSGN-728, USS Florida, κατευθυνόμενων πυραύλων επιχειρεί στη Μέση Ανατολή σε υποστήριξη του 5ου Στόλου των ΗΠΑ που εδρεύει στο Μπαχρέιν.

Το USS Florida εισήλθε στην περιοχή την Πέμπτη και άρχισε να διέρχεται από τη Διώρυγα του Σουέζ, την Παρασκευή, αναφέρει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ο διοικητής Τίμοθι Χόκινς. «Αυτό μπορεί να φέρει έως και 154 πυραύλους κρουζ χερσαίας επίθεσης Tomahawk (…) και αναπτύσσεται στον 5ο Στόλο για να συμβάλει στη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας», σημειώνει ο Χόκινς.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ανάπτυξη του υποβρυχίου, του USS Florida, έχει σκοπό να αποτρέψει το Ιράν και να διατηρήσει τη σταθερότητα μιας από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες στον κόσμο, στην οποία μεταφέρονται καθημερινά εκατομμύρια δολάρια σε εμπορικά αγαθά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

«Τα πρόσφατα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στη Συρία και των δημόσιων απειλών από το Ιράν κατά των εμπορικών πλοίων, μας ώθησαν να υπενθυμίσουμε στους περιφερειακούς ναυτικούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Τίμοθι Χόκινς, εκπρόσωπος του 5ου Στόλου, με έδρα το Μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου