ΥΠΕΞ για απόρριψη αιτήματος Μπελέρη: «Στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν το αξίωμα του δημάρχου» (vid)

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ, Φρέντι Μπελέρης, Δήμαρχος Χειμάρας,

«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής», τονίζει το ΥΠΕΞ...

Το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας»

Απορρίφθηκε η αίτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει αύριο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

 
 
«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
 
Συνάμα, διαμηνύει πως ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου