ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κ.Ε. - Προεδρικές εκλογές και οδικός χάρτης - Υποψήφιος και ο Στέφανος Τζουμάκας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κεντρική Επιτροπή, Υποψηφιότητες για την προεδρία, Στέφανος Τζουμάκας,

Από τη σημερινή Συνεδρίαη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος και το χρονοδιάγραμμα - Κατέθεσε υποψηφιότητα και ο Στέφανος Τζουμάκας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην διήμερη συνεδρίαση θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ θα συζητηθούν και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Βάσει της εισήγησης, το Διαρκές Συνέδριο προτείνεται να διεξαχθεί στις 26-27 Αυγούστου και θα εγκρίνει τυπικά τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος. Επιπλέον, προτείνεται να πραγματοποιηθεί εκλογή Προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και στην περίπτωση περισσοτέρων των δύο υποψηφιοτήτων, δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου. Τέλος, προτείνεται η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναμένεται να υποβάλλει την δική του ο Νίκος Παππάς. Υποψηφιότητα κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσες και όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, όπως έγινε και στις 15.5.2022, δηλαδή όσοι και όσες εγγραφούν μέλη στον πρώτο γύρο στην ψηφοφορία της 3ης Σεπτεμβρίου.

Υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Τζουμάκας


Υποψηφιότητα έκπληξη για την ηγεσία του κόμματος από τον Στέφανο Τζουμάκα.

Με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να βρίσκεται σε εξέλιξη, έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκα προστίθεται σε εκείνες της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ανακοινώνεται λίγο πριν τη γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά.

Ο Στέφανος Τζουμάκας, κατάγεται από το μαρτυρικό χωριό Καταρράκτη Τζουμέρκων της Ηπείρου, που οι ΝΑΖΙ κατέστρεψαν στην Κατοχή. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Δικηγόρος. Στη δικτατορία διετέλεσε πρόεδρος των Ηπειρωτών φοιτητών. Το 1973 ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάληψης της Νομικής και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα. Φυλακίστηκε και υπέστη βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Παραπέμφθηκε δύο φορές στο Έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΦΕΕ και Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ιδρυτικό μέλος, μέλος της Κ.Ε και του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει βουλευτής Β΄Αθηνών καθώς και Υπουργός με θητεία στα Υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών, Παιδείας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και Αγροτικής Πολιτικής.

Το 2010 διαχώρισε πολιτικά τη θέση του από την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας έκτοτε στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2019 – με πρόταση του Α. Τσίπρα -συμμετείχε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου