Γ. Βαρουφάκης «Η μη-βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας απειλεί την ύπαρξη του Ελληνισμού» (βίντεο)

ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ελληνική οικονομία, ανασυγκρότηση ΜέΡΑ25, Militaire.gr, Πάρις Καρβουνόπουλος,

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στον Πάρι Καρβουνόπουλο και το Militaire.gr για τη «φούσκα» της ελληνικής οικονομίας και τον κίνδυνο συρρίκνωσης του ελληνισμού....

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Πάρι Καρβουνόπουλο. Δήθεν οικονομική “σταθερότητα”, Τουρκική οικονομία & ΝΑΤΟ και φυσικά το μέλλον του ΜέΡΑ25, αναπτύχθηκαν στη συζήτηση.Ως προς τη «σταθερότητα» που ευαγγελίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε ότι αυτή στηρίχθηκε σε μια «φούσκα»: δανείστηκε εκ μέρους των παιδιών και των εγγονιών μας άλλα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, εκτοξεύοντας το χρέος στα 410 δις. Βέβαια, τα περισσότερα πήγαν στη γνωστή παρέα των ολιγαρχών, αλλά κάποια –έστω λίγα– χρήματα έφτασαν στον κόσμο μέσα από τα διάφορα -pass και κάποια επιδόματα, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι κάτι σταθεροποιείται. Όμως, η «σταθερότητα» με δανεικά ακολουθείται από έκρηξη της φούσκας που δημιουργήθηκε. Η φούσκα θα σκάσει. Αυτό είναι αναπόφευκτο, όταν έχεις 900 δις συνολικό χρέος (ιδιωτικό και δημόσιο) και εισόδημα 200 δις σε μια περίοδο που τα επιτόκια αυξάνονται. Εξάλλου, ο ΥπΟικ της Γερμανίας κ. Λίντνερ δεν μασάει τα λόγια του. Λέει ξεκάθαρα ότι «σας έρχεται λιτότητα». Έχουμε λοιπόν δημοσιονομική λιτότητα και αύξηση επιτοκίων. Ο συνδυασμός που σκοτώνει, σκάει κάθε φούσκα. Θα γίνει μετά από ένα ή δύο χρόνια το πολύ, καθώς το Παρίσι δεν θα συμφωνήσει ακόμα, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γαλλία. Θα πρόκειται για το νέο μνημόνιο, για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα.

Ανέφερε επίσης ότι το να μη συρρικνωθεί περαιτέρω ο ελληνισμός εξαρτάται και από εμάς. Η υπαρξιακή απειλή είναι η μη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας. Τα πραγματικά προβλήματα δεν γίνονται αντικείμενο συζήτησης και ανάλογης προετοιμασίας, διότι οι κυβερνώντες δεν θέλουν να πουν «κακά νέα» σε έναν λαό ταλαιπωρημένο επί 13 χρόνια. Έτσι, χάνουμε ολόκληρους τομείς της οικονομίας, δεν έχουμε κανένα πλάνο για την πράσινη ενέργεια που θα είναι το μέλλον, καθώς αυτό απαιτεί μακρόπνοο σχεδιασμό (τουλάχιστον 10 χρόνια). Για παράδειγμα, αντί πλωτών ανεμογεννητριών για παραγωγή πράσινου υδρογόνου, αποψιλώνουμε δάση και εγκαθιστούμε στις βουνοκορφές ληγμένες ανεμογεννήτριες από τη Γερμανία.

Όσον αφορά την τουρκική οικονομία, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Στην Ελληνική οικονομία γίνεται απο-επένδυση. Η Τουρκική οικονομία έχει παραγωγική βάση, είναι εξαγωγική. Ταυτόχρονα όμως συνθλίβει το 70% των πολιτών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας», προσθέτοντας για τα εξοπλιστικά πως: «σε αντίθεση με τις Ελληνικές κυβερνήσεις που αγοράζουν αμυντικό εξοπλισμό χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για τη χώρα, βλ. Ραφάλ, η Τουρκία διαθέτει αμυντική βιομηχανία, εκμεταλλεύεται τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από τις όποιες εισαγωγές, έχοντας φτάσει στο επίπεδο να εξάγει η ίδια αμυντικό υλικό». Σε σχέση με τις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ και το «οκ» της Τουρκίας στην είσοδο της Σουηδίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως «ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την ρευστότητα, καθιστώντας την Τουρκία περιφερειακή δύναμη, ισορροπώντας μεταξύ Δύσης, βλ. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και Ρωσίας, όπως κάνει παγίως η Τουρκία από τη δεκαετία του 1950, επί ΕΣΣΔ ακόμα. Απέσπασε λοιπόν το «οκ» για τα F-16, με την ελληνική πλευρά να έχει στη σύνοδο, απλώς τον ρόλο του παρατηρητή».

Για το μέλλον του ΜέΡΑ25: «Ούτως ή άλλως, τα ΜΜΕ της ολιγαρχία μας είχαν αποκλεισμένους και ως κοινοβουλευτικό κόμμα, αποκλείοντας μας με τρόπο κυνικό, εξαπολύοντας λυσσαλέο πόλεμο εναντίον μας. Αυτό το γνωρίζουμε, δεν μας φοβίζει, μας δυναμώνει. Συνεχίζουμε την πολιτική δουλειά, συνεχίζουμε την αδιάλειπτη αγωνιστική παρουσία στο δρόμο. Το ΜέΡΑ25 ανασυντάσσεται. Ήδη η Κ.Ε. του κόμματος διευρύνθηκε, εντάσσοντας στους κόλπους της ανένταχτους αγωνιστές του προοδευτικού χώρου. Έχουμε μπροστά μας το 2ο Διαβουλευτικό Συνέδριο τον Δεκέμβρη και τον προσυνεδριακό διάλογο που θα προηγηθεί τους μήνες που προηγούνται. Ταυτόχρονα, όπως προέκρινε συντριπτικά η Κεντρική Επιτροπή της 9ης Ιουλίου, το ΜέΡΑ25 πρωτοστατεί στον διάλογο, την ενότητα και την ανασύνταξη της αριστεράς, λαμβάνοντας σχετική Πρωτοβουλία Διαλόγου. Το ΜέΡΑ25 είναι εδώ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου