Στέργιος Καλπάκης: «Η σκέψη μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές» (vid)

Πυρκαγιές, Στέργιος Καλπάκης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΕΡΤ, Κώστας Παπαχλιμίντζος,

Συνέντευξη του Στέργιου Καλπάκης, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -  Προοδευτική Συμμαχία στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο...

Στις πυρκαγιές που πλήττουν από χθες την Αττική, την Κορινθία και την Βοιωτία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” με τον δημοσιογράφο Κώστα ΠαπαχλιμίντζοΟ κ. Καλπάκης σημείωσε αρχικά ότι “η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη. Είναι σε όλους όσοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αντίξοες συνθήκες, πυροσβέστες, εθελοντές, όλους όσοι βρίσκονται στο μέτωπο και δίνουν την μάχη” και πρόσθεσε ότι “αυτό το οποίο προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, να προχωρήσει το έργο της πυρόσβεσης όσο πιο γρήγορα γίνεται, να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον και οι περιουσίες των πολιτών”.

Ο Στέργιος Καλπάκης ανέφερε ότι “βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκονται από χθες στα πεδία, βρίσκονται σε επικοινωνία με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης”, ενώ υπογράμμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με όλο τον κόσμο του κόμματος, είναι διατεθειμένος να συνδράμει στις προσπάθειες που γίνονται στα πύρινα μέτωπα σε ό,τι χρειαστεί”.

Τέλος, καταλόγισε υποκρισία στην Νέα Δημοκρατία για τις αναφορές της στην κλιματική κρίση, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα καταψήφισε με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την Ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Νόμο για την αποκατάσταση της φύσης, που είναι ένα κομβικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Όπως είπε ο κ. Καλπάκης, ο Νόμος πέρασε διότι “διαμορφώθηκε μια μεγάλη πλειοψηφία της Αριστεράς, των Πράσινων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, που πέτυχε αυτή την μεγάλη νίκη”. “Η κλιματική κρίση είναι μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο το δικό μας μέλλον, αφορά το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας” τόνισε στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου