Έφη Αχτσιόγλου: «Υπάρχει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, φοιτητικό στεγαστικό πρόβλημα, Τράπεζα Στέγης, έλεγχος βραχυχρόνιων μισθώσεων,

«Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών»


Το «βαθύ κοινωνικό πρόβλημα» του κόστους της φοιτητικής στέγης θίγει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 

"Η αρχή της φοιτητικής ζωής θα έπρεπε να είναι μια στιγμή γεμάτη προσμονή. Προσμονή για τον κόσμο της γνώσης, της προσωπικής ελευθερίας, των απεριορίστων ευκαιριών. Αντί για αυτό, για χιλιάδες οικογένειες η χαρά για την επιτυχία των νέων ανθρώπων αντισταθμίζεται από το άγχος. Άγχος για το κόστος σπουδών και κυρίως άγχος για το κόστος της φοιτητικής στέγης", σημειώνει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

"Πρόκειται για ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα. Σε πολλές περιοχές συνδέεται με το άναρχο μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης, σε όλες με την εκρηκτική άνοδο στις τιμές των ενοικίων. Οδηγεί στο μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημίων και στη συρρίκνωση του δικαιώματος των φοιτητών και των φοιτητριών σε αξιοπρεπείς συνθήκες σπουδών", αναφέρει, τονίζοντας:

"Υπάρχει λύση. Τράπεζα Στέγης, κανόνες και έλεγχος στη βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για κατασκευή φοιτητικών εστιών. 

Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου