Ισραήλ: Εγκρίθηκε η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου....

υποθαλάσσιο καλώδιο, ΙΣΡΑΗΛ, ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ,

Η εθνική επιτροπή σχεδιασμού δημοσίων έργων του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα το τελικό σχέδιο κατασκευής του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρισμού κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Το τελικό σχέδιο κατασκευής του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρισμού ενέκρινε η εθνική επιτροπή σχεδιασμού δημοσίων έργων του Ισραήλ, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση την Τετάρτη 5/7. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, η ηλεκτρική ενέργεια θα προορίζεται για τα αστικά κέντρα του κεντρικού και βορείου Ισραήλ, ενώ θα παράγεται σε σταθμούς ανανεώσιμων πηγών στης νότιες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, ένα υποθαλάσσιο καλώδιο μήκους 150 χλμ θα τοποθετηθεί κατά μήκος των ισραηλινών ακτών στη Μεσόγειο με επίγειες διακλαδώσεις από την πόλη Άσκελον στον νότο μέχρι και την Χάιφα στον βορρά, συνδέοντας το εγχώριο δίκτυο με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης μέσω της διαδρομής Κύπρου-Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, συζητείται και το ενδεχόμενο διασύνδεσης του ισραηλινού εθνικού δικτύου με το δίκτυο παροχής ρεύματος των χωρών του Κόλπου μέσω Ιορδανίας.

Σημειώνεται, ότι η μελέτη προβλέπει ότι η εγκατάσταση του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος θα ταυτίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο με μελλοντικούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το φυσικό περιβάλλον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου