Κύπρος: Η Ρωσία «μπλόκαρε» τη δήλωση του Σ.Α. του ΟΗΕ για καταδίκη των τουρκικών επιθέσεων (vid)

Κύπρος, νεκρή ζώνη, Πύλα, επίθεση τουρκοκυπρίων, UNFICYP, ΟΗΕ, Ρωσία,

     Την Δευτέρα, θα συνέλθει στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο για να εξετάσει τη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, καθώς οι κατοχικές αρχές έχουν δηλώσει πως θα συνεχίσουν τις εργασίες εντός της νεκρής ζώνης, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ και παρά τη πρωτοφανή διεθνή αντίδραση.


Κύπρος: Έκριναν το ζήτημα ως «μη επείγον» - Η απόφαση ενδέχεται να ελήφθη από τον ίδιο τον Πούτιν κατόπιν συνεννοήσεως με την Άγκυρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να καταλήξει σε κοινή δήλωση καταδίκης των τουρκικών ενεργειών στην Πύλα της Κύπρου, λόγω άρνησης της Ρωσίας να εγκρίνει το προσχέδιο που ετοιμάστηκε από τη Βρετανία.

Πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Κυπριακής Κυβέρνησης, αναφέρουν πως ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, προέβαλε βέτο στην έκδοση κοινής δήλωσης, ζητώντας χρόνο… γιατί το θέμα δεν θεωρείται επείγον.

Με τη δήλωση συμφωνούσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Κίνα.




Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα hellasjournal.com, η απόφαση ελήφθη σε υψηλό επίπεδο, πιθανόν από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από συνεννόηση με τη Τουρκία.

Την Δευτέρα, σύμφωνα με το flash.gr θα συνέλθει στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο για να εξετάσει τη κατάσταση όπως διαμορφώνεται, καθώς οι κατοχικές αρχές έχουν δηλώσει πως θα συνεχίσουν τις εργασίες εντός της νεκρής ζώνης, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ και παρά τη πρωτοφανή διεθνή αντίδραση.

Προκλητικός ο Τσελίκ: «Απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη» η στάση της δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο

Τα έργα στα κατεχόμενα «έχουν ανθρωπιστικό σκοπό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Σε ανάρτησή του μεταφέρει την επίσημη θέση της Άγκυρας για την κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη Πράσινη Γραμμή της Κύπρου. Χθες, Παρασκευή, είχαν γίνει εκτεταμένα επεισόδια στο σημείο, με επιθέσεις Τουρκοκυπρίων κατά ανδρών της δύναμης του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου