Η Κίνα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να διευκολύνει τις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, ΚΙΝΑ, Γκενγκ Σουάνγκ, ειρηνευτικές συνομιλίες,

Στο θέμα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, η Κίνα στάθηκε πάντα στο πλευρό της ειρήνης και του διαλόγου, ήταν πάντα αποφασιστική στην προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών και θα συνεχίσει να καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης, όπως επανέλαβε ο Κινέζος απεσταλμένος.


Ο απεσταλμένος της Κίνας στον ΟΗΕ, Γκενγκ Σουάνγκ, κάλεσε την Πέμπτη τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για τη διπλωματική μεσολάβηση και να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Κίνα ανησυχεί βαθιά και λυπάται για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει συχνές άγριες επιθέσεις και θύματα αμάχων, με τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης, δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ, αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Η Κίνα καλεί τα αντιμαχόμενα μέρη να επιδείξουν ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, να τηρούν αυστηρά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους αμάχους και τις μη στρατιωτικές υποδομές, ιδιαίτερα τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο Γκενγκ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία .

Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Τα μέρη στη σύγκρουση θα πρέπει να ανταποκριθούν θετικά στην έκκληση της διεθνούς κοινότητας για ειρήνη, να ενισχύσουν τις επαφές τους, να δημιουργήσουν συναίνεση και να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατό, τόνισε ο Γκενγκ.

Είπε ότι η Κίνα χαιρετίζει την ανταλλαγή κρατουμένων στις 3 Ιανουαρίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), η οποία είναι η πρώτη τους μέσα σε πέντε μήνες.

Στο θέμα της Ουκρανίας, η Κίνα στάθηκε πάντα στο πλευρό της ειρήνης και του διαλόγου, ήταν πάντα αποφασιστική στην προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών και θα συνεχίσει να καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες για την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης, όπως επανέλαβε ο Κινέζος απεσταλμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου