Έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τους γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών

ΠΑΣΟΚ, συνεδρίαση ΚΟ ΠΑΣΟΚ, γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών,

     Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα την προσεχή Τρίτη, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από σειρά βουλευτών, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να απέχουν από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή.


Επιφυλάξεις και αντιρρήσεις γύρω από το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, εξέφρασαν πάνω από 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Παρασκευής συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ουσιαστικό και γόνιμο κλίμα προβληματισμού με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, ανοίγοντας τη συζήτηση, να επισημαίνει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ότι «αποτελεί προγραμματική μας θέση και ο ρόλος μας είναι να νομοθετούμε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι όχι να σχολιάζουμε απόψεις».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα την προσεχή Τρίτη, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από σειρά βουλευτών, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να απέχουν από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα έθεσαν και ζήτησαν διευκρινήσεις σε σειρά νομικών ζητημάτων, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους νομικούς τού κόμματος και θα απαντηθούν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, ενώ δεν έλειψαν και πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα από ορισμένους εξ αυτών.

Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες, μία υπό την αρμόδια τομεάρχη Δικαιοσύνης, Μιλένα Αποστολάκη, για το νομοσχέδιο που αφορά τον νέο Δικαστικό Χάρτη και η δεύτερη υπό τον Στέφανο Παραστατίδη για το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου