Στέφανος Κασσελάκης: Το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, STAR TV, Μάρα Ζαχαρέα,

     Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο» - Η συνέντευξη του Στ. Κασσελάκη στο Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ατελές αλλά θα το ψηφίσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Star προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο».

Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει εάν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία εάν χρειαστεί απάντησε καταφατικά και υπογράμμισε ότι το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

 


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχολιάζοντας την παραίνεση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ να απέχουν, χαρακτήρισε «πράξη πολιτικής δειλίας» του Κ. Μητσοτάκη να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής «δεν έχουμε δει λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις παλινωδίες του πρωθυπουργού σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια -σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις αντιδράσεις εντός της ΝΔ- ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε ότι αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης θα έφερνε το ν/σ μέσα σε ένα χρόνο, μετά ο ίδιος είπε μέσα στην τετραετία επικαλούμενος ζήτημα χρονισμού, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει τάιμινγκ στα ανθρώπινα δικαιώματα» υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι για αυτά τα ζητήματα «το τάιμινγκ είναι χθες».

«Μετά ήταν να φέρει το νομοσχέδιο μετά τις ευρωεκλογές, μετά αυτό πήγε στις καλένδες, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση νόμου» συνέχισε να περιγράφει ο Στ. Κασσελάκης φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «ας το φέρει» κάποια στιγμή.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μικροπρέπεια καθώς «εργαλειοποίησε το όνομά μου» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του». Η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά» σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ίδιος και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά «αλτρουιστικό». «Θέλω οι συμπολίτες μου να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους πιο ευτυχισμένοι. Οι προτάσεις που βάζουμε μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι για το καλό της κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στ. Κασσελάκης αναφερόμενος στο ζήτημα της τεκνοθεσίας γενικά υπογράμμισε ότι υπάρχουν γραφειοκρατικές και νομικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν και σημείωσε ότι έχει ζητήσει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να τις λύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου