Γάμος ομοφυλόφιλων: Στη Βουλή το ν/σ, εντός Φεβρουαρίου η ψηφοφορία - Η Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους "300"

Βουλή, ν/σ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, Ιερά Σύνοδος,

Κατατίθεται εντός της ημέρας, ξεκινάει έλεγχο από τις επιτροπές την επόμενη και ψηφίζεται στις 15 του μήνα


Με την έλευση του Φεβρουαρίου, κατατέθηκε την Πέμπτη (1/2) στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο (των ομοφυλόφιλων ζευγαριών).

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Επιστολή Ιεράς Συνόδου στους «300»

Στο μεταξυ, επιστολή στους «300» της Βουλής με την οποία εκφράζει τους προβληματισμούς της και τάσσεται ανοιχτά κατά του νομοσχεδίου στον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στην επτασέλιδη επιστολή μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

Ακόμα, η επιστολή υπογραμμίζει: «Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr