Θεσσαλονίκη: Αγροτικό συλλαλητήριο στην έκθεση Agrotica

Θεσσαλονίκη, αγροτικές κινητοποιήσεις, AGROTIKA,

 Οι διαδηλωτές πέταξαν στο δρόμο κάστανα και μήλα


Αγρότες και εκπρόσωποι άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα προχώρησαν σε συλλαλητήριο στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η 30η Agrotica.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας έφτασαν έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία.

Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, πέταξαν στο δρόμο κάστανα και μήλα (φώτο)Κατόπιν έκαναν πορεία στο χώρο της ΔΕΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Στη συνέχεια, οι αγρότες ενώθηκαν με συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. 
 
 


Η αποχώρηση των τρακτέρ έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή που ολοκληρώνεται η έκθεση Agrotica.

Οι αγρότες έχουν διαμηνύσει ότι σκοπεύουν να επιστρέψουν στα μπλόκα των κινητοποιήσεων.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr