Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες – Στα μπλόκα ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Αγρότες, Αγροτικές κινητοποιήσεις, μπλόκα, ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ertopen.com,

«Γιατί η ΕΕ χρηματοδοτεί με πολλά δις ευρώ τον πόλεμο στην Ουκρανία και σε μας μοιράζουν ψίχουλα;». «Πως μπορεί να νικήσει ο αγώνας μας;;». Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απασχόλησαν τη συζήτηση με τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι αναγνώρισαν τη διαχρονικά σταθερή στάση του Κόμματος στο πλευρό τους.

 

Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αύριο, Τρίτη (5/2), στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες θα αποφασίσουν για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, έχοντας ως τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ όπως δηλώνουν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν κάνουν πίσω.

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του Νομού Σερρών. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία. Νωρίτερα στις 11:00 αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον Επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.

Σε μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια είναι το ραντεβού των αγροτών των Χανίων σήμερα στις 11:00 το πρωί ενώνοντας τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Εκ νέου πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης που συναντήθηκε με αντιπροσωπείες αγροτών. Ο υπουργός επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο» και πως «η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, είναι ισχυρή».

Για εμάς δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα». 

Στα μπλόκα ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Στο μπλόκο του Πλατύκαμπου στο ν. Λάρισας και του Ε-65 στην Καρδίτσα, βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος το απόγευμα της Κυριακής, μαζί με τον συνάδελφο του Κ. Παπαδάκη.

«Ποιους εξυπηρετεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)»; «Τι είναι αυτό που βγάζει τους αγρότες της Ευρώπης στο δρόμο»; «Ποια είναι τα βασικά τους προβλήματα»; «Τι στάση κράτησαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές, όταν ψηφιζόταν η νέα ΚΑΠ 2023 – 2027 στο Ευρωκοινοβούλιο»;

«Γιατί η ΕΕ χρηματοδοτεί με πολλά δις ευρώ τον πόλεμο στην Ουκρανία και σε μας μοιράζουν ψίχουλα;». «Πως μπορεί να νικήσει ο αγώνας μας;;». Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απασχόλησαν τη συζήτηση με τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι αναγνώρισαν τη διαχρονικά σταθερή στάση του Κόμματος στο πλευρό τους.

Ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, αφού μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και την ανάγκη ο αγώνας αυτός να στηριχτεί απ’ όλο τον λαό, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που συναποφασίζεται και υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις με κριτήριο την κερδοφορία των εμποροβιομήχανων, οδηγεί σε συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής, μεγαλύτερο έλεγχό της από τα μονοπώλια και σε ξεκλήρισμα ενός σημαντικού αριθμού βιοπαλαιστών αγροτών».
ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου