To ΔΝΤ προειδοποιεί τις κυβερνήσεις κατά περαιτέρω στήριξης προς Ευρωπαίους αγρότες

Ευρώπη, Αγροτικές-Κτηνοτροφικές κινητοποιήσεις, ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα,

ΔΝΤ: H Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι θα μετανιώσουν για τις ενισχύσεις που υπόσχονται στους αγρότες...

 

Οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις θα πρέπει να αντισταθούν στις εκκλήσεις για μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από αγρότες, που διαμαρτύρονται σε όλη την ήπειρο, διαφορετικά μπορεί να το μετανιώσουν, δήλωσε την Πέμπτη η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Αγρότες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα πραγματοποιούν διαδηλώσεις εδώ και εβδομάδες, με στόχο να κερδίσουν παραχωρήσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

«Βλέπετε τους αγρότες να διαμαρτύρονται. Σε ανθρώπινο επίπεδο κατανοώ ότι αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες και δεν είναι εύκολο να κάνουν τη δουλειά που κάνουν», είπε η Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

«Αλλά αν αυτό το συναίσθημα συνεχιστεί και βάλει τις κυβερνήσεις στη γωνιά όπου δεν μπορούν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για ενίσχυση των οικονομιών τους, υπάρχει κίνδυνος να έρθει η μέρα που θα το μετανιώσουν», πρόσθεσε.

Χιλιάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με θέμα «το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας».

Μετά τη σύνοδο, ο Μακρόν είπε στους δημοσιογράφους ότι η Γαλλία κατάφερε να πείσει την ΕΕ να «επιβάλει αυστηρότερους κανόνες» για τις εισαγωγές δημητριακών και πουλερικών, μεταξύ άλλων από την Ουκρανία.

Η Γκεοργκίεβα αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια μιας ευρείας ενημέρωσης με δημοσιογράφους όπου αναφέρθηκε και στα επίπεδα του δημόσιου χρέους, τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και τις διαπραγματεύσεις του Ταμείου με την Αργεντινή, την Αίγυπτο και το Πακιστάν.

«Συζήτησα με αρκετούς φορείς χάραξης πολιτικής, ιδίως Υπουργούς Οικονομικών, και αναγνωρίζουν τη σημασία της δημοσιονομικής σταθεροποίησης», είπε. «Αλλά αναγνωρίζουν επίσης πόσο δύσκολο είναι να τερματίσουν την υποστήριξη».

Κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών αποθεμάτων που εξαντλήθηκαν από την πανδημία Covid-19 κλείνοντας τα φορολογικά κενά και αξιολογώντας την ποιότητα των υφιστάμενων δημόσιων δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου