Ανήσυχοι οι Ευρωπαίοι για την επισιτιστική ασφάλεια - με υψηλά ποσοστά και οι Έλληνες

Επισιτιστική ασφάλεια, Ευρωπαίοι, γεωργία, τρόφιμα, IPSOS, euronews,

     Σύμφωνα με την αποκλειστική δημοσκόπηση της IPSOS για το EURONEWS, οι ψηφοφόροι της ΕΕ συμμερίζονται την ανησυχία των αγροτών για τα τρόφιμα και την αγροτική ανεξαρτησία. Οι Ευρωπαίοι πολίτες πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει πολύ χαμηλό αντίκτυπο στην προστασία τέτοιων στρατηγικών τομέων...Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΕΕ ανησυχεί για την απώλεια της επισιτιστικής ανεξαρτησίας της Ένωσης. Το 18% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι πολιτικές της Ευρώπης δεν είναι αποτελεσματικές για την προστασία του πιάτου και των καλλιεργειών τους.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων έχει την αίσθηση ότι η πολιτική δράση της ΕΕ έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα στα τρόφιμα και τη γεωργική ανεξαρτησία της Ευρώπης.

Οι ακροδεξιοί και οι συντηρητικοί ψηφοφόροι είναι οι πιο αγανακτισμένοι για το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας.

«Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στην Ευρώπη ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρώπη, χρειάζεται μια ισχυρή γεωργία. Επομένως, είμαστε εδώ για να τους υπενθυμίσουμε ότι οι αγρότες τους πρέπει να είναι προτεραιότητα», είπε ο Γιολίν Ταρζέ, Βέλγος Αγρότης.

Σύμφωνα με την αποκλειστική δημοσκόπηση της IPSOS για το EURONEWS, οι ψηφοφόροι της ΕΕ συμμερίζονται την ανησυχία των αγροτών για τα τρόφιμα και την αγροτική ανεξαρτησία. Οι Ευρωπαίοι πολίτες πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει πολύ χαμηλό αντίκτυπο στην προστασία τέτοιων στρατηγικών τομέων.

Η δυσαρέσκεια προκαλείται από τη γενική συνείδηση ότι η Ένωση δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τις βασικές επισιτιστικές ανάγκες των πολιτών της, ενώ ο ευρωπαϊκός αγροτικός τομέας θα εξαφανιστεί σύντομα

Σύμφωνα με την αποκλειστική δημοσκόπηση, συνολικά το 49% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η Ένωση δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα πιάτα και τις καλλιέργειές τους. Μόνο οι Ρουμάνοι φαίνονται μέτρια ικανοποιημένοι σε σύγκριση με τα άλλα 26 κράτη μέλη

Επίσης, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι η δυσαρέσκεια είναι μεγαλύτερη σε μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και γεωργίας όπως: Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, ενώ οι Γάλλοι είναι μαζικά απογοητευμένοι από τη δράση της Ε.Ε.

Οι Έλληνες επίσης είναι από τους πιο δυσαρεστημένους στην ΕΕ. Το 18% θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές δε φτάνουν.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου