Στόχος επίθεσης η Δανέζα πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν - Υπό κράτηση ο ύποπτος

Δανία, Πρωθυπυργός, Μέτε Φρεντέρικσεν, Στόχος επίθεσης

     Ο δράστης της επίθεσης που χτύπησε την Δανή πρωθυπουργό συνελήφθη, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες του περιστατικού - «Σοκαρισμένη», σύμφωνα με πηγές, η Δανή πρωθυπουργός, δεν έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκε.


Θύμα επίθεσης στο κέντρο της Κοπεγχάγης έπεσε η πρωθυπουργός της Δανίας, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας TV2.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει προς στιγμήν γνωστά, η Μέτε Φρεντέρικσεν δέχθηκε χτυπήματα από έναν άνδρα, ο οποίος συνελήφθη.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό, το οποίο συνέβη στην πλατεία Κουλτορβέτ της παλιάς πόλης της Κοπεγχάγης, όπως και το ότι συνέλαβε τον άνδρα που τώρα ανακρίνεται. Ωστόσο, τα κίνητρα του συλληφθέντος και οι συνθήκες της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Φρεντέρικσεν, το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι τελεί σε κατάσταση σοκ, χωρίς να διευκρινίζεται το αν τραυματίστηκε.


Χωρίς πολιτικό κίνητρο 39χρονος δράστης - Σοκαρισμένη η Δανή πρωθυπουργός 

Υπό προσωρινή κράτηση για 12 ημέρες τέθηκε ο 39χρονος άνδρας, που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στην πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα ενήργησε χωρίς πολιτικό κίνητρο.

«Η υπόθεση εργασίας μας αυτή τη στιγμή είναι ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με πολιτικά κίνητρα», ανέφερε η αστυνομία στο Χ, αφότου ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον ενός δικαστή, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του έως την 20η Ιουνίου.

Ο ύποπτος, ηλικίας 39 ετών, μουρμούριζε και έμοιαζε χαμένος τη στιγμή της σύλληψής του, ανέφερε η κατηγορούσα αρχή κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως μεταδίδουν δανέζικα ΜΜΕ.

Έμοιαζε να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με μια ιατρική έκθεση, την οποία επικαλέστηκε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έριξε μια γροθιά στο δεξί χέρι της πρωθυπουργού.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπε στη δανέζικη εφημερίδα ΒΤ ότι είδαν τη Μέτε Φρεντέρικσεν να φθάνει στην πλατεία, ενώ εκείνες κάθονταν κοντά σε ένα σιντριβάνι λίγο πριν τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

«Ένας άνδρας ήλθε από την αντίθετη κατεύθυνση και την έσπρωξε δυνατά στον ώμο, γεγονός που την έκανε να χάσει την ισορροπία της», χωρίς, όμως, να πέσει, σύμφωνα με τις μάρτυρες.

Αν και επρόκειτο για ένα «δυνατό σπρώξιμο», η Φρεντέρικσεν δεν έπεσε στο έδαφος, διευκρίνισαν οι ίδιες.

Περιέγραψαν τον φερόμενο ως δράστη ως έναν ψηλό και αδύνατο άνδρα και πρόσθεσαν πως εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, όμως δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί προτού τον ακινητοποιήσουν άνδρες με κοστούμια.

Η Μέτε Φρεντέρικσεν, «ταραγμένη», ακύρωσε τις υποχρεώσεις της για σήμερα και έχει υποστεί ένα «ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα», αφότου δέχθηκε επίθεση σε μια πλατεία της Κοπεγχάγης, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες της, ενώ ομόθυμη ήταν η καταδίκη του περιστατικό τόσο στη Δανία όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου