Από τη σύνταξη της ΡΗΞΗΣ

523.131, αυτός ήταν ο αριθμός των ψήφων που κατέληξε στο λευκό και το άκυρο στις περιφερειακές εκλογές. Πρόκειται για το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών. Παρά τις πολυάριθμες επιλογές «για όλα τα γούστα», πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι πήγαν γεμάτοι οργή στις κάλπες για να μαυρίσουν το σύστημα. Δεν έμειναν απλώς στην αποχή. Πήραν θέση αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος.

Και από εδώ μπορούν όλα να αρχίσουν. Από εκείνους τους ανθρώπους που αρνούνται.
Αρνούνται τη συμμορία των yesmen, με επικεφαλής τον γελοίο τύπο με τα μαύρα κολάν, τα πορτοκαλιά «σταράκια» και τα κοκκινόμαυρα γυαλιά.

Αρνούνται την τηλεοπτική δικτατορία των παπαγάλων –Τρέμη, Χατζηνικολάου, Παπαχελάς και λοιποί Οικονομέηδες– που αποτελούν το κύριο στήριγμα των αφεντικών τους.

Αρνούνται τα κόμματα της Αριστεράς που στην ουσία συμβαδίζουν με το εθνομηδενιστικό στρατόπεδο και δεν θέλουν να δουν πως η υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ προϋποθέτει την εσωτερική άλωση του αγωνιστικού ήθους της χώρας και έχει ως κατάληξή και συμπλήρωμα την υπαγωγή της Ελλάδας στη νεο-οθωμανική Τουρκία.

Αρνούνται να ταυτιστούν με μία Νέα Δημοκρατία που συνεχίζει να έχει ως εκλεκτούς της τον Κακλαμάνη, τον Κικίλια, τον Χατζηδάκη, τον Σπηλιωτόπουλο, ή τον νεαρό Μητσοτάκη, –κομμάτι του ίδιου άθλιου και ξενόδουλου κατεστημένου– και δεν τολμάει να έλθει σε ρήξη μαζί τους.

Αρνούνται να ταυτιστούν με τον εκπεσόντα σε σκυλάκι του καναπέ του Μνημονίου πρώην φύρερ. Κάποτε «πουλούσε πατρίδα» και σήμερα ταυτίστηκε με εκείνους που «πουλάνε την πατρίδα».

Αρνούνται, υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ταυτότητά της, να ταυτιστούν με τα ναζιστικά και φασιστικά παραπληρώματα των ξένων υπηρεσιών.

Έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα, της απόρριψης. Είπαν το μεγάλο ΟΧΙ και έτσι άνοιξαν το δρόμο για την αναζήτηση μιας νέας, μιας μεγάλης κατάφασης.
από τη ΡΗΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου