Γιατί αναβλήθηκε η συνέντευξη τύπου της τρόικας

real.gr
Όργιο φημών και σεναρίων πυροδότησε η αναβολή για την Τρίτη της αυριανής συνέντευξης τύπου της τρόικας. «Τεχνικά ζητήματα» επικαλούνται από την κυβέρνηση.

Την Τρίτη και όχι αύριο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί θα γίνει τελικά η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της τρόικας καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες σε μία σειρά κομβικών αλλαγών που έχουν ζητήσει προκειμένου να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου ύψους 9 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Όλο το τελευταίο 24ωρο γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τους εκπροσώπους των πιστωτών μας, ωστόσο η αναβολή πυροδότησε πλήθος σεναρίων σε Αθήνα αλλά και Βρυξέλλες. Σενάρια που συνδέθηκαν ακόμα και με την προγραμματισμένη εδώ και περίπου μία εβδομάδα, αυριανή συνάντηση του Γ. Παπακωνσταντίνου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον νέο προϋπολογισμό.

Πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το όλο ζήτημα αφορά σε «τεχνικής φύσης θέματα» καθώς οι συμφωνίες πρέπει να καθαρογραφούν, να μεταφραστούν και να εκτυπωθούν σε πολλά αντίτυπα...

Πάντως οι τροϊκανοί δεν έδειξαν να πτοούνται από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και την αγωνία των κυβερνητικών στελεχών. Συνεχίζουν χαλαροί τις βόλτες τους στο κέντρο της Αθήνας και το μεσημέρι «τίμησαν» την ελληνική κουζίνα σε παραδοσιακή ταβέρνα της Πλάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου