Eδώ και τώρα

του Γιώργου Τράγκα στο tragasnet.gr
Έφυγε και ο Κοντογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία! Τουλάχιστον αυτός δεν έκοβε βόλτες στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση όπως ο Αυγενάκης. Δήλωσε καθαρά ότι δεν του πάει η πολιτική Σαμαρά αποφεύγοντας να πει ότι είναι απόκτημα πλέον της ελιάς. Ότι είναι κολλητός της Ντόρας.
Οφείλω να σας πω όμως ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες τη ΝΔ και εξ όσων γνωρίζω θα συνεχιστεί με κάποιους που αισθάνονται άσχημα επειδή δεν βρίσκονται προς τη πλευρά των υπηρετών της διεθνούς τοκογλυφίας, ήταν γνωστό και αναμενόμενο εδώ και πολύ καιρό. Από την ημέρα που η κ Μπακογιάννη ψήφισε υπέρ του Μνημονίου, προκειμένου να διαγραφεί και να φτιάξει το δικό της κόμμα, αφού δεν κατάφερε να πείσει τους οπαδούς και τη βάση της ΝΔ να την εκλέξουν αρχηγό. Και αφού δεν έγινε αρχηγός είναι καλύτερο να γίνει υπαρχηγός του Γιώργου και δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ στη περίπτωση που χρειαστεί στήριξη η ομάδα που τρέχει το Μνημόνιο.

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι και κάποιες μέσα στη ΝΔ που έχουν αλλάξει αίματα με το Μητσοτακέικο και έχουν εισέλθει στη ΝΔ με τη δοσολογία που επέβαλε η Αγία οικογένεια στον Καραμανλή την εποχή της αρχηγίας του. Ήταν αναμενόμενο όλο αυτό το σύστημα, όλη αυτή η επιχείρηση αποδόμησης του Σαμαρά και της ΝΔ και περίμεναν το αποτέλεσμα των εκλογών και την ανακοίνωση ιδρύσεως του κόμματος προκειμένου να εκδηλωθεί για να τη πάρουν τα ΜΜΕ και να τη κάνουν πρώτο θέμα.

Σε αυτά η περίφημη έδρα αποστασίας, η μεγάλη σχολή που έχει ταλαιπωρήσει το τόπο και τον ελληνικό λαό, δεν πιάνεται. Τι να πρωτοθυμηθούμε . Την αποστασία και τα Ιουλιανά, το κόμμα των φιλελευθέρων και τις βολές κατά του αείμνηστου Καραμανλή, τη τριετία 90’-93’, τη σύγκρουση με το Κωστή Στεφανόπουλο, τα όσα έγιναν με τους Αλαφούζους, το ροκάνισμα Καραμανλή και τώρα το μίσος κατά Σαμαρά και η προσπάθεια διάλυσης της ΝΔ. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, όπως συνέβη και στο παρελθόν, ότι η σχολή αποστασίας θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό, θα συντριβεί και θα απομονωθεί.
Αρχίζουν μάλιστα να φαίνονται καλύτερα τα σχέδια όλων εκείνων που προκειμένου να στηρίξουν το Μνημόνιο, επιδιώκουν την αποδόμηση του συνόλου της κεντροδεξιάς με το Μητσοτακέικο να πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά ως Δούρειος Ίππος . Τα υπόλοιπα περί κινήματος, περί ανανέωσης, περί φρεσκαδούρας και άλλων που λέγονται, είναι φληναφήματα των καιρών και έχουν κουράσει. Όπως έχει αρχίσει να κουράζει και το σύνθημα ότι ο Καραμανλής αποτελεί τον ενωτικό κρίκο του συνόλου της κεντροδεξιάς και κρατάει τα κλειδιά στα χέρια. Δυστυχώς για αυτόν και την υστεροφημία του, κρατάει μόνο σπανακόπιτες.
Δυστυχώς η σκόπιμη απόδραση του και η παρατεταμένη ένοχη σιωπή του, δίνουν το δικαίωμα στη μέση λογική να συμπεράνει ότι προσπαθεί να περάσει στη κοινή γνώμη ότι χωρίς αυτόν το βασικό μέτοχο ενός μεγάλου ονόματος, δεν μπορεί να υπάρξει κόμμα. Κούνια που τον κούναγε και αυτόν. Όλοι αυτοί οι πρωταίτιοι της εθνικής καταστροφής έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα, από την ανεργία, τη πείνα και την οικονομική ύφεση και φαντάζουν ως οστεοφυλάκια πολιτικών ιδεών. Κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά για συγκεντρωτισμό και κλειστή ομάδα ηγεσίας αλλά όλοι βλέπουν τώρα με την επιχείρηση της δημοκρατικής αποστασίας πόσο δίκιο έχει να μην εμπιστεύεται ακόμη μέσα στο κόμμα όλους τους διάσπαρτους Δούρειους Ίππους και τα πιόνια μιας αποτυχημένης περιόδου. Η Ρηγίλλης έχει πόρτες και παράθυρα και οποίος θέλει να τα διαβεί είναι εντελώς ελεύθερος να το κάνει εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου