Τέλος στους “αντιμνημονιακούς υπουργούς: O κάθε υπουργός θα έχει το… διευθυντή του!

Την τοποθέτηση ενός Ειδικού Γενικού Διευθυντή σε κάθε υπουργείο, ο οποίος θα επιβλέπει με αυστηρότητα και “day by day” (μέρα-μέρα) την πορεία εφαρμογής των όρων του Μνημονίου ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου.
Θα πρόκειται, επί της ουσίας, για “διευθυντές Μνημονίου”, οι οποίοι θα πιέζουν τους υπουργούς να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, για να μην διακυβευθεί η τέταρτη δόση το Φεβρουάριο, που οι “τροϊκανοί” θα έρθουν για να ελέγξουν αν τα συμπεφωνημένα εφαρμόστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εμφανίστηκε με ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε την υποχρεώσεις κάθε υπουργείου και τα χρονικά όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινηθεί ο αρμόδιος υπουργός. «Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο», φέρεται ειπων ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους υπουργούς του και τους ζήτησε να επιταχύνουν την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε όλες οι αλλαγές – υποχρεώσεις του Μνημονίου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο και ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα έχει τον συντονισμό, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα τρέχει τα θέματα ανάπτυξης. Πάντως, έχει σημασία να δούμε ποια πρόσωπα θα παίξουν τελικά τους ρόλους των “διευθυντών Μνημονίου”. Όχι τίποτα άλλο, για να δούμε αν ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τη σημερινή πρωτοβουλία ή εζητήθη από τους ελεγκτές μας, για να είναι “υπό έλεγχο” οι απείθαρχοι υπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου