90 δισ. ευρώ χρεώνει στον Παπανδρέου ο Γκόρντον Μπράουν | Τόσο κόστισε η αργοπορία του πρωθυπουργού να πάρει μέτρα ...

Ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, στο νέο του βιβλίο «Πέρα από το Κραχ - Ξεπερνώντας της πρώτη κρίση της παγκοσμιοποίησης», αποδίδει ευθύνες στη πολύμηνη καθυστέρηση του Γ. Παπανδρέου να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρεωκοπίας της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία». 


Γράφει στο βιβλίο του ο Γ. Μπράουν για τον Γ. Παπανδρέου: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνει τις καλύτερες δυνατές συμβουλές. Για παράδειγμα, κατά τους πρώτους μήνες του έτους, εξαιτίας καθυστερήσεων στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα, το κόστος στην Ελλάδα της αποφυγής της χρεωκοπίας αυξήθηκε από 30 δισ. ευρώ, κατά προσέγγιση, σε 120 δισ. ευρώ».


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «αυτό το απόσπασμα του τέως ηγέτη των Βρετανών Εργατικών επιβεβαιώνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κινηθεί νωρίτερα και ανταποκρινόταν θετικά την ώρα που άπαντες του έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, η χώρα για να "σωθεί" θα χρειαζόταν μόνο 30 δισ. και όχι 120 δισ. ευρώ. Και το κυριότερο, θα γλίτωνε από τα νύχια της τρόικας, στα οποία την οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια λόγω των καθυστερήσεων του ο κ. Παπανδρέου».
πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου