Πυρήνες Φωτιάς εναντίον… πυρήνων ΠΑΣΚΕ και WikiLeaks

της Σοφίας Βούλτεψη
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ της κυβέρνησης με το προσωπικό των ΔΕΚΟ και τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, «τα σπλάχνα από τα σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε χθες στα άκρα με την οξύτατη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΚΕ και φέρει τις υπογραφές 102 στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, εκ των πλέον θερμών υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη του Σεπτεμβρίου 2007.
 
Η ΔΗΛΩΣΗ ότι αυτή δεν είναι η πολιτική «για την οποία στρατευθήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε», σε συνδυασμό με την σκληρή αντιπαράθεση με τους συνδικαλιστές των μέσων μαζική μεταφοράς, προκάλεσε την ανάγκη για έναν ακόμη αντιπερισπασμό. 

ΚΑΙ Ο προσφορότερος αντιπερισπασμός, όπως έχει αποδειχθεί, είναι οι έφοδοι σε γιάφκες και οι συλλήψεις. Πολύ περισσότερο που από προχθές ανέκυψε και το θέμα του WikiLeaks με την αποκάλυψη της συζήτησης που ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ, σχετικά με τις (ανύπαρκτες κατά τον υπουργό) επιχειρησιακές ικανότητες της ΕΥΠ. 

ΕΤΣΙ, χθες είχαμε και πάλι μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση, με νέες εφόδους σε γιάφκες και νέες συλλήψεις. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, όπως έχουμε ξαναγράψει, η πρώτη φορά. Οι συμπτώσεις γίνονται πλέον υπερβολικά πολλές. Συλλήψεις (Μαζιώτη κλπ) είχαμε (τον Απρίλιο του 2010), όταν συμφωνήθηκε ο μηχανισμός στήριξης, γιάφκες βρέθηκαν (πάλι τον Απρίλιο) την ημέρα της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα, πακέτα – βόμβες είχαμε τον περασμένο Νοέμβριο εν μέσω προεκλογικής περιόδου και εκλογικών διλημμάτων, γιάφκες και στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν έγινε άνω-κάτω το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γιάφκες και χθες που η χτύπησε η ΠΑΣΚΕ, αλλά και η WikiLeaks. 

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ότι κάποτε πρέπει να πληροφορηθούμε ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των εφόδων. Διότι στα ενδιάμεσα, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» επανεμφανίζονται ακμαίοι, όπως συνέβη με την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. 

ΟΣΟ ΓΙΑ για τις κροτίδες της ΠΑΣΚΕ, αυτές στράφηκαν προς πάσα κατεύθυνση, με κατηγορίες εναντίον όλων των κομμάτων και των πολιτικών, ενώ οι προτάσεις της (αλλαγή του θεσμικού ρόλου και της πολιτικής της ΕΚΤ και δομική αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και ανάπτυξης, μεταφορά δημόσιου χρέους των κρατών - μελών της ευρωζώνης με την έκδοση ευρωομολόγων και ανάκαμψη στηριγμένη στις επενδύσεις, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία), αποτελούν συμπίλημα των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και άλλων θεμάτων που κατά καιρούς έχουν τεθεί και έχουν αποδειχθεί εντελώς θεωρητικά. 

ΚΑΙ ΟΤΑΝ η ΠΑΣΚΕ έρχεται να μιλήσει για τα σκάνδαλα, αποφεύγει όλες τις υποθέσεις του παρελθόντος (Χρηματιστήριο, swaps, αθρόοι διορισμοί για πελατειακούς λόγους) και κάνει αναφορά μόνο στις υποθέσεις της πενταετίας 2004-2009. 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα, οι συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες. Έρχονται έτσι αντιμέτωποι με την κυβέρνηση, που πλέον θα αναγκασθεί να λάβει μέτρα επιβολής του νόμου, με κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις. 
πηγή: ezoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου